ΑΘΗΝΑ
13:51
|
28.04.2024
Η στάση της χώρας όσον αφορά την πολιτική της «μίας Κίνας» παραμένει συνεπής σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα ότι αντιτίθεται σε οποιαδήποτε μονομερή αλλαγή στο status quo για την Ταϊβάν, αλλά ότι η στάση της στην πολιτική της «μίας Κίνας» παραμένει συνεπής.

Η κινεζική πρεσβεία στο Νέο Δελχί δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ινδία ήταν μία από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν την «αρχή της μίας Κίνας», σύμφωνα με την οποία η Ταϊβάν αποτελεί αναπαλλοτρίωτο τμήμα της Κίνας, εκφράζοντας την ελπίδα του Πεκίνου πως η Ινδία δεν θα αλλάξει την θέση της.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο σχετικά με την θέση της Ινδίας στην πολιτική της μίας Κίνας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ινδίας, Άρινταμ Μπάγκτσι, απάντησε πως «Οι σχετικές πολιτικές της Ινδίας είναι γνωστές και συνεπείς. Δεν απαιτούν επανάληψη».

«Προτρέπουμε την άσκηση αυτοσυγκράτησης, την αποφυγή μονομερών ενεργειών για την αλλαγή του status quo, την αποκλιμάκωση των εντάσεων και τις προσπάθειες για την διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

ΜέΡΑ25 για έφοδο ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα