ΑΘΗΝΑ
17:50
|
27.04.2024
Αναχώρησε το πρώτο πλοίο με σιτηρά το οποίο ναυλώθηκε από το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ, με προορισμό το λιμάνι του Τζιμπουτί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότερα από 50 ξένα πλοία από 14 χώρες εξακολουθούν να παραμένουν αποκλεισμένα σε έξι ουκρανικά λιμάνια, δήλωσε, χθες Δευτέρα ο Μιχαήλ Μιζίντσεφ, επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης Άμυνας της Ρωσίας.

«Πενήντα έξι ξένα πλοία από 14 χώρες εξακολουθούν να παραμένουν σε έξι ουκρανικά λιμάνια (Χερσώνα, Νικολάγιεφ, Τσερνομόρσκ, Οτσάκοφ, Οδησσό και Γιούζνι)», είπε.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, από την 1η Αυγούστου, δεκαέξι πλοία έχουν εγκαταλείψει τα ουκρανικά λιμάνια ως μέρος της πρωτοβουλίας για την ασφαλή εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια. «Έως και 453.246 τόνοι τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων 379.981 τόνων καλαμποκιού, 6.000 τόνων ηλιέλαιου, 50.301 τόνων αλεύρων, 11.000 τόνων σόγιας και 3.050 τόνων σιταριού έχουν εξαχθεί», είπε.

«Κίνδυνοι για τη ναυσιπλοΐα από τις ουκρανικές νάρκες και ζημιές στις λιμενικές υποδομές εξακολουθούν να ισχύουν στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας» τόνισε, προσθέτοντας ότι «οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες για τη λειτουργία δύο θαλάσσιων ανθρωπιστικών διαδρόμων».

Εντωμεταξύ, το Κοινό Κέντρο Συντονισμού (JCC) στην Κωνσταντινούπολη ενέκρινε, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση τις μετακινήσεις πέντε πλοίων με τρόφιμα από λιμάνια της Ουκρανίας για σήμερα 16 Αυγούστου, ενώ πραγματοποίησε επιθεωρήσεις σε τρία ακόμα πλοία και ενέκρινε την αναχώρησή τους από την Κωνσταντινούπολη.

Ανάμεσα στα πέντε πλοία που πρόκειται να αναχωρήσουν σήμερα συγκαταλέγεται και το Brave Commander, το πρώτο πλοίο με σιτηρά για την Αφρική το οποίο ναυλώθηκε από το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ, με φορτίο 23.000 τόνων σιτηρών και προορισμό το λιμάνι του Τζιμπουτί στην Αιθιοπία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες με το Κίεβο αυτή τη στιγμή

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα