ΑΘΗΝΑ
08:51
|
20.09.2024
Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε ώστε ο αμερικάνικος στρατός «να παρέχει εμπιστοσύνη στη θνησιμότητα και την αποτελεσματικότητα της πυρηνικής αποτροπής του έθνους».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) Minuteman III «για να δείξει την ετοιμότητα των πυρηνικών δυνάμεων των ΗΠΑ και να παρέχει εμπιστοσύνη στη θνησιμότητα και την αποτελεσματικότητα της πυρηνικής αποτροπής του έθνους».

Η δοκιμή είχε καθυστερήσει για να αποφευχθεί η κλιμάκωση των εντάσεων με το Πεκίνο κατά την διάρκεια της διεξαγωγής στρατιωτικών ασκήσεων της Κίνας κοντά στην Ταϊβάν νωρίτερα αυτό το μήνα. Ο στρατός υποστήριξε ότι περίπου 300 τέτοιες δοκιμές έχουν διεξαχθεί στο παρελθόν και τόνισε πως η συγκεκριμένη δοκιμή δεν ήταν «το αποτέλεσμα των τρεχόντων παγκόσμιων γεγονότων».

«Μην κάνετε κανένα λάθος – η πυρηνική μας τριάδα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της εθνικής ασφάλειας της χώρας μας και των συμμάχων μας σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο συνταγματάρχης Κρις Κρουζ, Διοικητής της 576ης Μοίρας Δοκιμών Πτήσης. «Αυτή η προγραμματισμένη δοκιμαστική εκτόξευση είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο ο στόλος ICBM της χώρας μας απεικονίζει την ετοιμότητα και την αξιοπιστία του οπλικού συστήματος. Είναι επίσης μια εξαιρετική πλατφόρμα για να δείξουμε τις ικανότητες και την τεχνογνωσία του προσωπικού συντήρησης στρατηγικών όπλων μας και των πληρωμάτων πυραύλων μας που διατηρούν μια ακλόνητη επαγρύπνηση για την υπεράσπιση της πατρίδας».

Ο πύραυλος Minuteman III, που κατασκευάζεται από την εταιρεία Boeing και μπορεί να οπλιστεί με πυρηνική κεφαλή, έχει βεληνεκές 9.660 και πλέον χιλιομέτρων και μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα περίπου 24.000 χιλιομέτρων την ώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρακολουθούν τους χρήστες, επιβεβαιώνει η εποπτική αρχή των ΗΠΑ

Στις φλόγες το Περού-Καίγονται καλλιέργειες και αρχαιολογικοί χώροι

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από επίθεση με μαχαίρι στην Ολλανδία

Βόλος: Ξεκινάει η δίκη για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα