ΑΘΗΝΑ
23:10
|
20.05.2024
Η κίνηση του ΟΠΕΚ, αναμένεται να επιταχύνει την αύξηση των τιμών του πετρελαίου, φέρνοντας περισσότερη αβεβαιότητα τον χειμώνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ράλι κάνει, σήμερα Τρίτη, τη τιμή του αργού πετρελαίου Brent, μετά την προειδοποίηση της Σαουδικής Αραβίας ότι ενδέχεται ο ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή προκειμένου να «διορθώσει» την πρόσφατη πτώση της τιμής του πετρελαίου.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν, ο οποίος εκπροσωπεί τον μεγαλύτερο παραγωγό του ΟΠΕΚ, έθεσε το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής καθώς οι παγκόσμιες τιμές του αργού οδεύουν για τρίτη μηνιαία πτώση τον Αύγουστο.

Η κίνηση του ΟΠΕΚ, αναμένεται να επιταχύνει την αύξηση των τιμών του πετρελαίου, φέρνοντας περισσότερη αβεβαιότητα τον χειμώνα, όταν η ζήτηση θέρμανσης είναι έτοιμη να αυξηθεί λόγω της ευρωπαϊκής ενεργειακής κρίσης, λένε οι ειδικοί.

Η ανησυχία στα διυλιστήρια, μετά τις δηλώσεις από το Ριάντ, έδωσε ώθηση άνοδο 42 σεντς, ή 0,4%, στην τιμή του βαρελιού που έφτασε στα 96,90 δολάρια το βαρέλι έως τις 06:30 ώρα Ελλάδας. Και αν η τιμή μοιάζει χαμηλή σε σχέση με τα 140 δολάρια του Μαρτίου, πρέπει να σημειωθεί ότι οι τιμές παραμένουν πάνω από 40% υψηλότερες από ό,τι πριν από έναν χρόνο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έρευνα διαΝΕΟσις: 8 στους 10 νέους Έλληνες δεν κάνουν παιδιά για οικονομικούς λόγους

Νέο ιστορικό υψηλό για τον χρυσό

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων την Τρίτη 21 Μαΐου

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα