ΑΘΗΝΑ
22:13
|
30.04.2024
Η πρόεδρος της Κομισιόν ενέκρινε ήδη την απόφαση για έκτακτη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενέκρινε το απόγευμα την πρόταση της Τσεχίας που προεδρεύει αυτό το εξάμηνο της ΕΕ να αυγκληθεί έκτακτη σύνοδος των υπουργών Ενέργειας των 27 χωρών-μελών.

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Πετρ Φιάλα, δήλωσε πως η χώρα του θα συγκαλέσει μια έκτακτη σύνοδο προκειμένου να συζητήσει συγκεκριμένα έκτακτα μέτρα για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση στον τομέα της ενέργειας.

Οι 27 χώρες της ΕΕ πασχίζουν να μειώσουν την εξάρτησή τους από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο συμβάλλοντας ωστόσο με διάφορα σπασμωδικά μέτρα στην ιλιγγιώδη αύξηση των τιμών της ενέργειας στην Ευρώπη.

Ο Τσέχος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου, Γιόζεφ Σικέλα, δήλωσε πως το ευρωπαϊκό συμβούλιο ενέργειας πρέπει να συγκληθεί «το ταχύτερο δυνατό». «Είμαστε σε ενεργειακό πόλεμο με τη Ρωσία και αυτό βλάπτει το σύνολο της ΕΕ» είπε.

Πρόσφατο άρθρο του αμερικανικού Forbes  στις 23 Αυγούστου εκτιμά πως οι συνέπειες των αντι-ρωσικών κυρώσεων έχουν μετατρέψει την Ευρώπη «στον τρίτο κόσμο των οικονομιών του δυτικού κόσμου» και πως οδηγούν την Γηραιά Ήπειρο στην απελπισία μέσα στον χειμώνα. «Μία απελπισία που θα αναγκάσει τις Βρυξέλλες να άρουν τουλάχιστον μέρος των κυρώσεων κατά της Ρωσίας» γράφει ο αρθρογράφος τονίζοντας πως εάν δεν υπάρξει σύντομα κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, «οι πιθανότητες είναι ότι η Ευρώπη θα γίνει τόσο απελπισμένη αυτόν τον χειμώνα και οι αλυσίδες εφοδιασμού τόσο οριακές, που δεν έχει άλλη επιλογή από το να χαλαρώσει ορισμένες κυρώσεις».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Μυστήριο με ανεύρεση νεκρού 39χρονου στο λιμάνι της Ραφήνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα