ΑΘΗΝΑ
17:23
|
27.04.2024
Εκκωφαντική απάντηση στο αφήγημα περί ανασκευής του POLITICO από τον διευθυντή σύνταξης του μέσου, συγκρίνοντας την Ελλάδα με αυταρχικά καθεστώτα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια εκκωφαντική απάντηση στο αφήγημα περί ανασκευής του POLITICO επεφύλαξε στην κυβέρνηση μέσω του editorial του Σαββάτου ο διευθυντής σύνταξης του μέσου, Τζαμίλ Αντερλίνι (Jamil Anderlini), επανερχόμενος στην επίθεση εναντίον της δημοσιογράφου Νεκταρίας Σταμούλη, την αξιοπιστία της οποίας επιχείρησε να πλήξει η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου της, Γιάννη Οικονόμου. Ο Τζ. Αντερλίνι, υπερασπιζόμενος την δημοσιογράφο κάνει λόγο για «επαίσχυντη μεταχείριση» και για «χείμαρρο κακοποίησης» που υπέστη η ίδια, αποδίδοντας την πλήρη ευθύνη στην κυβέρνηση, την οποία συγκρίνει με αυταρχικά καθεστώτα.

 «Το άλλο πράγμα που θέλω να αναφέρω είναι η επαίσχυντη μεταχείριση της συναδέλφου μου και συνεργάτιδας του POLITICO Νεκταρίας Σταμούλη. Μια γενναία και διακεκριμένη δημοσιογράφος που εδρεύει στην Ελλάδα, η Νεκταρία, υπέστη έναν χείμαρρο κακοποίησης αυτή την εβδομάδα. Το μίσος εναντίον της ενθαρρύνθηκε, αν όχι υποκινήθηκε, μέσω των λανθασμένων δηλώσεων ενός κυβερνητικού εκπροσώπου και ανώτερων συμβούλων της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι σχεδόν σαν οι αρχές να έχουν αποφασίσει να αποδείξουν την εγκυρότητα του ρεπορτάζ της» γράφει στην επιστολή του προς τους αναγνώστες ο διευθυντής σύνταξης, παρομοιάζοντας με βιτριόλι την πρόσφατη επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου εναντίον της δημοσιογράφου. 

Την ίδια ώρα αφήνει εντονότατες αιχμές σχετικά με το καθεστώς που επικρατεί πλέον στη χώρα, σημειώνοντας πως «έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιογραφικής μου καριέρας σε ένα αυταρχικό (τείνει προς ολοκληρωτικό) κράτος (Κίνα), γνωρίζω από πρώτο χέρι τους κινδύνους και τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι που τολμούν να ασκήσουν σωστή δημοσιογραφία».

«Είμαι υπερήφανος για το έργο της Νεκταρίας για εμάς και καλώ την ελληνική κυβέρνηση να κάνει πολύ περισσότερα για να υποστηρίξει τις αξίες της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας του Τύπου που ισχυρίζεται ότι πρεσβεύει» καταλήγει ο Τζ. Αντερλίνι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα