ΑΘΗΝΑ
07:48
|
12.07.2026
Θα συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Πράγα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα επισκεφθεί αύριο την Πράγα προκειμένου να συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της εν λόγω άτυπης υπουργικής συνάντησης είναι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι σχέσεις της ΕΕ με τα κράτη της αφρικανικής ηπείρου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο των εργασιών, την Τετάρτη θα λάβει χώρα και γεύμα εργασίας με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών της Γεωργίας, της Μολδαβίας και της Ουκρανίας, όπου θα συζητηθεί η ευρωπαϊκή προοπτική των εν λόγω κρατών και το μέλλον της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να συναντηθεί με τον Εσθονό ομόλογό του Ούρμας Ράινσαλου, ενώ θα πραγματοποιήσει επίσης σειρά διμερών συναντήσεων με ανώτατους Τσέχους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα