ΑΘΗΝΑ
11:34
|
30.04.2024
Σύμφωνα με την αστυνομία, αναφέρθηκε ότι στο χώρο βρέθηκαν υπολείμματα από βόμβες μολότοφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έρευνες έχουν ξεκινήσει από το Γραφείο Προστασίας του Κράτους μετά την απόπειρα εμπρηστικής επίθεσης σε βρεφονηπιακό σταθμό στον οποίο φοιτούν κυρίως παιδιά από την Ουκρανία στην ανατολική Γερμανία, ανακοίνωσαν οι ερευνητές, χθες Τρίτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κρατικής ποινικής αστυνομίας, άγνωστοι δράστες είχαν προσπαθήσει να βάλουν φωτιά στον παιδικό σταθμό, που βρίσκεται στη Λειψία του κρατιδίου της Σαξονίας, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Αν και η απόπειρα είχε ως αποτέλεσμα υλικές ζημιές και κανείς δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, αναφέρθηκε επίσης ότι στο χώρο βρέθηκαν υπολείμματα από βόμβες μολότοφ.

Η πλειονότητα του προσωπικού και των παιδιών του παιδικού σταθμού είναι Ουκρανοί, μεταξύ των οποίων και πρόσφυγες που διέφυγαν από τη βίαιη εισβολή της Ρωσίας.

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα έγκλημα με πολιτικά κίνητρα», δήλωσε εκπρόσωπος της ποινικής αστυνομίας στην ειδησεογραφική πύλη t-online, προσθέτοντας ότι το Γραφείο Προστασίας του Κράτους, το οποίο είναι επιφορτισμένο με την καταπολέμηση εγκλημάτων με πολιτικά κίνητρα, έχει αναλάβει τις έρευνες.

«Η επίθεση σε παιδιά, και μάλιστα σε αυτά που έχουν χάσει τα σπίτια τους, είναι απίστευτα χυδαία!», δήλωσε στο Twitter ο κορυφαίος βουλευτής των Συντηρητικών Νόρμπερτ Ρέτγκεν.

«Είμαι υπερήφανος που η απόλυτη πλειοψηφία των Γερμανών δείχνει αλληλεγγύη και προθυμία να βοηθήσει», είπε προσθέτοντας ότι «οι οικογένειες από την Ουκρανία είναι ευπρόσδεκτες στη Γερμανία!»

Πηγή: Euractiv

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μάτι: Έφεση ζητά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Στόχος των Χούθι το ελληνόκτητο φορτηγό Cyclades

Αφγανιστάν: Έξι νεκροί από επίθεση σε τέμενος

Επιστροφή πινακίδων ενόψει Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα