ΑΘΗΝΑ
11:01
|
22.05.2024
«Η Greenpeace UK δημιούργησε αυτό το υποβρύχιο φράγμα ογκόλιθων ως έσχατη λύση για την προστασία των ωκεανών».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το βρετανικό παρακλάδι της Greenpeace έριξε 18 μεγάλους ογκόλιθους στον βυθό σε μια θαλάσσια ζώνη διατήρησης στα ανοικτά των ακτών της νοτιοδυτικής Αγγλίας για να αποτρέψει την «καταστροφική» βιομηχανική αλιεία.

Περιβαλλοντικοί ακτιβιστές της οργάνωσης έπλευσαν με το ερευνητικό σκάφος Arctic Sunrise σε μια ζώνη διατήρησης στο δυτικό τμήμα της Μάγχης μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας, όπου έριξαν ογκόλιθους από ασβεστόλιθο βάρους 500 και 1.400 κιλών. Η Greenpeace δήλωσε σήμερα ότι οι ογκόλιθοι θα καταστήσουν αδύνατη την διεξαγωγή βιομηχανικής αλιείας που καταστρέφει τη θαλάσσια ζωή κατά μήκος του βυθού.

«Αυτή τη στιγμή, μια φρενίτιδα βιομηχανικής αλιείας λαμβάνει χώρα στα ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου και τι κάνει η κυβέρνησή μας γι’ αυτό;» ρώτησε ο επικεφαλής της βρετανικής Greenpeace για τους ωκεανούς, Γουίλ Μακάλουμ. «Η Greenpeace UK δημιούργησε αυτό το υποβρύχιο φράγμα ογκόλιθων ως έσχατη λύση για την προστασία των ωκεανών».

«Θα προτιμούσαμε η κυβέρνηση να έκανε απλώς τη δουλειά της», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας «εξωφρενικό» το γεγονός ότι επιτρέπεται στις μηχανότρατες βυθού να επιχειρούν στον βυθό σε προστατευόμενες περιοχές. «Καταστρέφουν τεράστια τμήματα του θαλάσσιου οικοσυστήματος και γελοιοποιούν τη λεγόμενη “προστασία” μας», ανέφερε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων: Κανένα έργο στην πλατεία Εξαρχείων

Τεχεράνη: Χιλιάδες Ιρανοί αποχαιρετούν τον Εμπραχίμ Ραϊσί

Στις κάλπες σήμερα οι φοιτητές

Το Ισραήλ επέστρεψε τον εξοπλισμό που κατασχέθηκε από το Associated Press

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα