ΑΘΗΝΑ
18:58
|
09.06.2026
Από τον «απρόσεκτο», στην «άτολμη» και από τον «ξεδιάντροπο» στην… «ανεγκέφαλη».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ένα καυστικό σκίτσο ο Τέρι Άντερσον σχολιάζει το έλλειμμα ηγεσίας στο Συντηρητικό Κόμμα, το οποίο κυβερνά το Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία 12 χρόνια. Αφορμή η νίκη της Λιζ Τρας στην εσωκομματική αναμέτρηση των Συντηρητικών με την οποία καταλαμβάνει προσωρινά την πρωθυπουργία της χώρας.

Τέσσερις λέξεις για τέσσερις πρωθυπουργούς επιλέγει ο Βρετανός σκιτσογράφος για να περιγράψει την κούραση και τη δυσφορία του βρετανικού λαού με τους ηγέτες του.

Ο «απρόσεκτος» είναι ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος έβαλε τη χώρα στην περιπέτεια του Brexit. Η «άτολμη» είναι η Τερέζα Μέι, η οποία διαπραγματεύτηκε τους όρους εξόδου της χώρας από την Ε.Ε. Ο «ξεδιάντροπος» είναι ο Μπόρις Τζόνσον των πολλών σκανδάλων και η «ανεγκέφαλη» είναι η Λιζ Τρας, η τρίτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου. Ξεκινά την πρωθυπουργία της με πολλές προκλήσεις: Brexit, πληθωρισμός, ενεργειακή κρίση, ο πόλεμος στην Ουκρανία και το εκλογικό σώμα εναντίον της. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov μόνο το 12% των Βρετανών περιμένει ότι η Τρας θα είναι μια καλή ή σπουδαία ηγέτιδα, ενώ το 52% εκτιμά ότι θα είναι κακή ή απαίσια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θαύμα!

Σκίτσα για τις «ιερές» μισθολογικές αυξήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
ΣΥΝΑΦΗ

Κένυα: Διαδηλωτής σκοτώθηκε σε διαδήλωση κατά του αμερικανικού κέντρου για τον Έμπολα

Αφγανιστάν: Η αστυνομία καταστέλει διαδηλώσεις κατά του χιτζάμπ

«Γελούσαν»: Η χρήση βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης στις φυλακές από το Ισραήλ – Al Jazeera

Τι έκανε ο Τραμπ στους τελικούς του NBA: Και γκαντέμης και ανεπιθύμητος (video)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα