ΑΘΗΝΑ
23:36
|
27.04.2024

«Παρελθόν» είναι από σήμερα το απόγευμα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας που διαχειρίζεται την ομώνυμη δημοφιλή κινέζικη εφαρμογή έξυπνων τηλεφώνων, Tik Tok, Κέβιν Μάγιερ. Ο […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Παρελθόν» είναι από σήμερα το απόγευμα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας που διαχειρίζεται την ομώνυμη δημοφιλή κινέζικη εφαρμογή έξυπνων τηλεφώνων, Tik Tok, Κέβιν Μάγιερ.

Ο Μάγιερ δεν άντεξε τις ασφυκτικές πιέσεις που καταβάλλει τους τελευταίους μήνες σε βάρος της εταιρίας ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο πλαίσιο της ευρύτερης αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Κίνας. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον διευθύνοντα σύμβουλο της εφαρμογής Τικ Τοκ ήρθε όταν ο Τραμπ αποφάσισε, με πρόσχημα «κινδύνους εθνικής ασφάλειας», να απαγορεύσει τις δραστηριότητες της εταιρίας στις ΗΠΑ εκτός και εάν η μητρική ByteDance, πουλήσει σε αμερικανική το τμήμα των επιχειρήσεων που διατηρεί σε αμερικάνικο έδαφος μέσα στις επόμενες 90 μέρες.

Στην επιστολή παραίτησης που κοινοποιήθηκε και προς το προσωπικό της επιχείρησης, ο Μάγιερ αναφέρει ξεκάθαρα πως οφείλεται «στην οξεία αλλαγή του πολιτικού περιβάλλοντος» στις ΗΠΑ. Παράλληλα επιβεβαίωσε πως η μητρική εταιρία ByteDance έχει ήδη ξεκινήσει συνομιλίες με τη Microsoft και την αμερικανική πολυεθνική λιανικής Walmart ώστε να αγοράσουν το τμήμα δραστηριοτήτων της Τικ Τοκ στις ΗΠΑ.

Ο Μάγιερ, που κατά το παρελθόν είχε αναλάβει διευθύνων σύμβουλος και στον όμιλο Disney, παραιτήθηκε από το πόστο της ΤικΤοκ μόλις τρεις μήνες μετά τον διορισμό του τον περασμένο Μάιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα