ΑΘΗΝΑ
04:05
|
28.04.2024
Αποτελεσματικούς χειρισμούς σε οικονομία, υγεία και ενεργειακή ασφάλεια υποσχέθηκε η Λιζ Τρας στο πρώτο διάγγελμά της ως πρωθυπουργός της Βρετανίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο πρώτο της διάγγελμα ως πρωθυπουργός η Τρας ανέφερε πως θέλει να κάνει τη χώρα «να δουλέψει, να οικοδομήσει, να αναπτυχθεί», εγκωμιάζοντας προηγουμένως τα επιτεύγματα του προκατόχου της, Μπόρις Τζόνσον, στο Brexit , στην αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 και στην «όρθωση αναστήματος στη Ρωσία».

Καθόρισε ως βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησής της την οικονομία, την ενέργεια και την υγεία διαβεβαιώνοντας πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην αντιμετωπίσει ο λαός «απαράδεκτα υψηλούς» λογαριασμούς ενέργειας.  Ισχυρίστηκε ακόμη πως μπορεί να αντιμετωπίσει την «καταιγίδα» θέτοντας προτεραιότητες σε οικονομία, ενέργεια και υγεία ώστε να μπει η χώρα σε τροχιά «μακροπρόθεσμης επιτυχίας».

Δεν παρέλειψε ιδιαίτερη αναφορά στο καταρρακωμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας που υπέφερε από Συντηρητικούς και Εργατικούς προκατόχους της διαβεβαιώνοντας πως θα πρέπει ο λαός «να βλέπει τους γιατρούς».

«Τώρα ήρθε η ώρα να τακτοποιήσουμε τα ζητήματα που κρατούν πίσω τη Βρετανία. Πρέπει  να φτιάξουμε δρόμους, σπίτια και γρηγορότερα ευρυζωνικά δίκτυα. Χρειαζόμαστε περισσότερες επενδύσεις και θέσεις εργασίας σε κάθε πόλη…» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, υποσχέθηκε στο βρετανικό λαό πως θα κάνει «κάθε μέρα ό,τι χρειάζεται» για να υλοποιήσει το κυβερνητικό της σχέδιο.

Το διάγγελμα της νέας πρωθυπουργού στη Βρετανία καθυστέρησε για περίπου μία ώρα λόγω της καταρρακτώδους βροχής που έπεσε στο Λονδίνο με τα τηλεοπτικά συνεργεία και τους δεκάδες Βρετανούς και ξένους δημοσιογράφους να περιμένουν υπομονετικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα