ΑΘΗΝΑ
16:43
|
20.09.2024
Αποποινικοποίηση της κάνναβης μελετά η Τσεχία – Κλήσεις στους 27 να αλλάξουν αντίληψη για την αποποινικοποίηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ρύθμιση της αγοράς και η αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης ήταν μεταξύ των θεμάτων της συνάντησης των Ευρωπαίων συντονιστών κατά των ναρκωτικών, που διοργανώθηκε στην Πράγα, στο πλαίσιο της τσεχικής προεδρίας της ΕΕ.

«Ελπίζουμε ότι θα γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια για τη ρύθμιση της αγοράς κάνναβης στην Ε.Ε. Η απαγόρευση δεν έχει αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματική. Πρέπει να αναζητήσουμε άλλα μοντέλα ελέγχου. Μια ελεγχόμενη αγορά μπορεί να είναι η μόνη δυνατή λύση», δήλωσε ο Τσέχος εθνικός συντονιστής κατά των ναρκωτικών,Γίντριχ Βόμποριλ, ο οποίος, επί του παρόντος, ετοιμάζει νομοσχέδιο για την ελεγχόμενη αποποινικοποίηση τη κάνναβης στην Τσεχική Δημοκρατία, το οποίο σκοπεύει να υποβάλει το αργότερο μέχρι τον Ιανουάριο του 2024.

«Χαίρομαι που δεν είμαστε μόνοι μας στην ΕΕ», δήλωσε ο Βόμποριλ, υπογραμμίζοντας ότι η Γερμανία, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα και η Ολλανδία σχεδιάζουν επίσης αλλαγές, παρότι ορισμένα κράτη, όπως η Γαλλία και η Σουηδία, είναι κατά οποιασδήποτε ρύθμισης.

Στην συνάντηση στην Πράγα συμμετείχαν κορυφαίοι εμπειρογνώμονες σε θέματα πολιτικής για τα ναρκωτικά. Σύμφωνα με τον Γάλλο γιατρό Μισέλ Καζατσκίν από την Παγκόσμια Επιτροπή για την Πολιτική των Ναρκωτικών, η ΕΕ θα πρέπει να αφαιρέσει την κάνναβη από τον κατάλογο των απαγορευμένων ουσιών.

«Προσπαθούμε να το κάνουμε αυτό εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Υπάρχουν πολλές νομικές επιπλοκές. Πιστεύω όμως ότι θα υπάρξει μια αλλαγή στην αντίληψη στην Ευρώπη και στον κόσμο και θα υπάρξει μια ρυθμιζόμενη αγορά κάνναβης», δήλωσε ο Καζατσκίν, τον οποίο επικαλείται το Τσεχικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Νεκρός 23χρονος που υπηρετούσε σε θέρετρο της Αεροπορίας στην Πιερία

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν Παλαιστίνιους από ταράτσες

Αγρίνιο: Σύλληψη 15χρονου για βιντεοσκόπηση καθηγητή σε… απόπειρα κατάληψης του σχολείου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα