ΑΘΗΝΑ
00:25
|
29.09.2024

Μετά το Παρίσι και τη Μασσαλία, η υποχρεωτική χρήση μάσκας επιβάλλεται από αύριο Σάββατο στο Στρασβούργο και από τη Δευτέρα στο Μπορντό. Το μέτρο, που […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά το Παρίσι και τη Μασσαλία, η υποχρεωτική χρήση μάσκας επιβάλλεται από αύριο Σάββατο στο Στρασβούργο και από τη Δευτέρα στο Μπορντό. Το μέτρο, που αφορά άτομα άνω των 11 ετών, εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας των γαλλικών υγειονομικών αρχών να περιορίσουν την εντεινόμενη αύξηση των κρουσμάτων πανδημίας του νέου κορονοϊού. Εξαιρούνται μόνον όσοι κάνουν τζόγκινγκ και ποδήλατο.

Μέχρι πρότινος η μάσκα ήταν υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε ορισμένες πολυσύχναστες ή τουριστικές συνοικίες του Παρισιού καθώς την Πέμπτη είχαν καταγραφεί περίπου 6.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα (αριθμός ρεκόρ από τον περασμένο Μάιο).

Το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και σε ανοικτούς χώρους μεγαλουπόλεων επικρότησε και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας πως πρόκειται για «έναν λογικό περιορισμό που πρέπει να δεχθούμε για ένα διάστημα». Πρόσθεσε δε πως το χειρότερο θα ήταν να επιτρέπαμε στον ιό να κυκλοφορήσει πιο γρήγορα, «γιατί αυτό θα μας οδηγούσε αναπόφευκτα σε lockdown και διακοπή της δραστηριότητας».

Το πρόστιμο για όσους δεν συμμορφώνονται με την υποχρεωτική χρήσης μάσκας ανέρχεται σε 135 ευρώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα