ΑΘΗΝΑ
09:43
|
27.04.2024
«Ένας πρωθυπουργός ο οποίος στη 'μισή' ΔΕΘ κινδυνολογεί για το τι θα συμβεί αν χάσει, είναι ένας πρωθυπουργός που δεν είναι σίγουρος για τον εαυτό…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το «γάντι» πέταξε σήμερα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητώντας την παραμονή του στην διακυβέρνηση της χώρας με αφορμή τις αποκαλύψεις και τις συγκαλύψεις για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών πολιτικών και δημοσιογράφων.

«Ένας πρωθυπουργός που έχει λειτουργήσει με όρους ΚΥΠ δεν μπορεί να διαχειρίζεται πλέον την τύχη της χώρας», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο νέο διαδικτυακό κανάλι «Ναυτεμπορική TV».

Εκτίμησε ότι η υπόθεση συνιστά «κρίση Δημοκρατίας» κάνοντας λόγο για ένα
«μοτίβο συμπτώσεων». Ειδικότερα, είπε ότι «έχουμε ένα συγκεκριμένο μήνυμα από το Predator που έχει σταλεί στον κ. Κουκάκη, τον κ. Ανδρουλάκη και στον Χρήστο Σπίρτζη. Έχουμε παρακολούθηση ή προσπάθεια παρακολούθησης από Predator και ΕΥΠ σε Ανδρουλάκη και Κουκάκη και, αν δεν ίσχυε η τροπολογία του κ. Μητσοτάκη να μην μπορεί να ενημερώνεται η ΑΔΑΕ από την ΕΥΠ, θα μαθαίναμε αν υπήρξε και στην περίπτωση του κ. Σπίρτζη ‘επισύνδεση’ από την ΕΥΠ». Τρίτη σύμπτωση, είπε, ότι είναι το επίμαχο μήνυμα εστάλη στον Σπίρτζη μετά από ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.

Predator Ελλάδα: Intellexa και ΚΡΙΚΕΛ πίσω από τις υποκλοπές;

Υποστήριξε ότι «υπάρχει ένας κοινός παρακρατικός μηχανισμός που συντονίζει ΕΥΠ και Predator, με αφετηρία τον πρωθυπουργό».

Ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός «πήρε την ΕΥΠ υπό την εποπτεία του, άλλαξε το νόμο για να διορίσει διοικητή στην ΕΥΠ και απέπεμψε τον ανιψιό του φορτώνοντάς του την πολιτική ευθύνη».

Χαρακτήρισε επίσης «πρωτοφανές» για ευρωπαϊκή χώρα, αλλά και «θεσμική παρακμή», «να παραιτείται ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού για σκάνδαλο παρακολουθήσεων και να μην πηγαίνει στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής». 

Τι έγραψε το Politico για τις υποκλοπές, το predator και την κυβέρνηση  και... | Πολιτική Ειδήσεις

Σχολιάζοντας τις αναφορές που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μετεκλογικές συνεργασίες κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Ηλιόπουλος σχολίασε ότι «ένας πρωθυπουργός ο οποίος στη ‘μισή’ ΔΕΘ κινδυνολογεί για το τι θα συμβεί αν χάσει, είναι ένας πρωθυπουργός που δεν είναι σίγουρος για τον εαυτό του».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα