ΑΘΗΝΑ
00:15
|
28.04.2024
Τεταμένη παραμένει η κατάσταση μεταξύ ένοπλων συνοριοφυλάκων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε σήμερα μεταξύ στρατιωτών που περιπολούν στη συνοριακή γραμμή μεταξύ του Κιργιστάν και του Τατζικιστάν, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, με την κατάσταση να παραμένει τεταμένη όπως αναφέρει η Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης της Κρατικής Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του Κιρτιστάν.

Σύμφωνα με την Κιργιζική πλευρά, μονάδες συνοριοφυλάκων του Τατζικιστάν διείσδυσαν στο αδιευκρίνιστο τμήμα των συνόρων κοντά στην περιοχή Μπουλάκ-Μπάσι της περιοχής Μπάτκεν του Κιργιστάν και «έλαβαν θέσεις μάχης». Σε απάντηση στο αίτημα των Κιργιζίων στρατιωτικών να εγκαταλείψουν την περιοχή, άνοιξαν πυρ. Κατά την ανταλλαγή πυρών, σύμφωνα με την υπηρεσία συνοριακής φρουράς της Κιργιζίας, η πλευρά του Τατζικιστάν χρησιμοποίησε όλμους.

Σύμφωνα με τη Συνοριακή Υπηρεσία του Τατζικιστάν, οι Κιργίζοι συνοριοφύλακες έπληξαν θέσεις των συνοριοφυλάκων του Τατζικιστάν με τη χρήση πολυβόλων, ενώ πρόσθετες στρατιωτικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν από το Κιργιστάν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματούχοι των δύο πλευρών συναντήθηκαν αργότερα, στον τόπο του συμβάντος, προκειμένου να ελέγξουν την ένταση και να διαπιστώσουν τα αίτια του περιστατικού.

Παρά τις συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί για κατάπαυση του πυρός, μετά την κρίση του Απρίλη του 2021 που άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες εκτοπισμένους, τα συνοριακά επεισόδια μεταξύ των δύο χωρών παραμένουν συχνά, καθώς τα μήκους 970 χιλομέτρων σύνορα παραμένουν σε μεγάλο βαθμό μη συμφωνημένα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα