ΑΘΗΝΑ
22:29
|
20.09.2024
Χιλιάδες σιδηροδρομικοί υπάλληλοι στις ΗΠΑ είναι έτοιμοι για απεργίες διαρκείας. Δεν ζητούν μόνο αυξήσεις στους μισθούς αλλά και βελτίωση των συνθηκών εργασίας και επιδόματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρόταση της εργοδοσίας σιδηροδρομικών εταιριών για μισθολογικές αυξήσεις 24% χωρίς ικανοποίηση άλλων αιτημάτων που αφορούν τα ωράρια εργασίας και την άδεια μετ’ αποδοχών για ασθένεια και ιατρικές εξετάσεις απέρριψε σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία συνδικάτου περίπου 5.000 σιδηροδρομικών υπαλλήλων που είναι μέλη της «Διεθνούς Ένωσης Μηχανικών και Εργαζομένων Αεροναυπηγικής» (ΙΑΜ).

Οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι εξουσιοδότησαν παράλληλα το συνδικάτο να κηρύξει απεργία στη βάση πρόσφατων συστάσεων  που ανακοίνωσε αρμόδιος φορέας της κυβέρνησης του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν τον Αύγουστο.

Αμερικανικά δίκτυα, που επικαλούνται δηλώσεις εκπροσώπου του συνδικάτου ΙΑΜ, οι απεργίες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μετά τις 29 Σεπτέμβρη προκειμένου να αξιοποιηθεί ο ενδιάμεσος χρόνος για διαπραγματεύσεις ως την τελευταία στιγμή.

Απόφαση για έναρξη απεργίας από την ερχόμενη Παρασκευή, 16 Σεπτέμβρη, ή τις επόμενες μέρες έχουν πάρει στις ΗΠΑ συνολικά περίπου 115.000 σιδηροδρομικοί υπάλληλοι αποφασίζοντας μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων 30 ετών έχοντας απηυδήσει από τις εντατικές υπερωρίες και τις δύσκολες συνθήκες δουλειάς με χαμηλούς μισθούς, ειδικά από την έναρξη της πανδημίας το 2020 και έπειτα.

Η απεργία μπορεί να επιφέρει διαταράξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και στις μεταφορές τροφίμων, καυσίμων και άλλων βασικών ειδών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα