ΑΘΗΝΑ
13:28
|
30.04.2024
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,2 ρίχτερ έπληξε το νοτιοανατολικό τμήμα της Ταϊβάν προκαλώντας σημαντικές καταστροφές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,2 ρίχτερ και εστιακού βάθους 10 χιλιομέτρων έπληξε το αραιοκατοικημένο νοτιοανατολικό τμήμα της Ταϊβάν την Κυριακή, κατά το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS), εκτροχιάζοντας βαγόνια τρένων, προκαλώντας την κατάρρευση ενός καταστήματος και παγιδεύοντας ανθρώπους σε ένα βουνό, όπως αναφέρει δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της Ταϊβάν, η οποία ανέφερε ότι ο σεισμός θα μπορούσει να είναι αισθητός σε ολόκληρο το νησί, το επίκεντρο της δόνησης που υπολογίστηκε σε 6,8 ρίχτερ εντοπίζεται περίπου 50 χιλιόμετρα από την κομητεία Ταϊτούνγκ.

Κατά το δημοσίευμα, η πυροσβεστική υπηρεσία της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι δύο άνθρωποι είχαν παγιδευτεί σε κτίριο που στέγαζε κατάστημα ψιλικών που κατέρρευσε στο Γιούλι και δύο διασώθηκαν, ενώ τρεις πολίτες των οποίων το όχημα έπεσε από κατεστραμμένη γέφυρα διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η Διοίκηση Σιδηροδρόμων της Ταϊβάν δήλωσε ότι τρία βαγόνια βγήκαν από τις ράγες στο σταθμό Ντόνγκλι στην ανατολική Ταϊβάν, αφού κατέρρευσε μέρος του στεγάστρου της πλατφόρμας. Η πυροσβεστική υπηρεσία δήλωσε ότι ένα άτομο τραυματίστηκε.

Περίπου 68 άνθρωποι έχουν επίσης παγιδευτεί στη γραφική ορεινή περιοχή Τσίκε από έναν αποκλεισμένο δρόμο, αν και δεν υπάρχουν τραυματίες, πρόσθεσε η υπηρεσία.

Το αμερικανικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι Ειρηνικού εξέδωσε προειδοποίηση για την Ταϊβάν μετά τη σεισμική δόνηση, αλλά αργότερα ήρε τον συναγερμό. Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας ήρε επίσης την προειδοποίηση για τσουνάμι σε τμήμα του νομού Οκινάουα.

Επιστημονικά πάρκα στις νότιες πόλεις Ταϊνάν και Καοσιούνγκ, όπου βρίσκονται μεγάλα εργοστάσια ημιαγωγών, δήλωσαν ότι δεν υπήρξε καμία επίπτωση στις λειτουργίες.

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) (2330.TW), ο μεγαλύτερος συμβατικός κατασκευαστής τσιπ στον κόσμο, δήλωσε ότι δεν υπάρχει «καμία γνωστή σημαντική επίπτωση προς το παρόν».

Η Ταϊβάν βρίσκεται κοντά στη διασταύρωση δύο τεκτονικών πλακών και είναι επιρρεπής σε σεισμούς. Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σεισμό στη νότια Ταϊβάν το 2016, ενώ ένας σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών σκότωσε περισσότερους από 2.000 ανθρώπους το 1999.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέες συλλήψεις για την Greek Mafia

Σερβιτόροι εναντίον μαγείρων

Εισβολή της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια-Χημικά και βία κατά διαδηλωτών

Θεσσαλονίκη: 12χρονος απείλησε με μαχαίρι συμμαθητή του 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα