ΑΘΗΝΑ
21:49
|
27.04.2024
Ο Μίστερ Σποκ στα αστέρια και η Ελισάβετ στην… κρύπτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου και Κοινοπολιτείας, Ελισάβετ Β΄, απεβίωσε στις 8 Σεπτεμβρίου του 2022 σε ηλικία 96 ετών και μετά από 70 χρόνια στον θρόνο. Η κηδεία της ξεκίνησε σήμερα 19 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο με τελικό προορισμό την κρύπτη στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ. Το «τελευταίο αντίο» της θα διαρκέσει 13 ώρες, θα κοστίσει περί τα έξι δισ. λίρες στον Βρετανό φορολογούμενο.

Η τελική ανάπαυση της Αυτής Μεγαλειότητας θα γίνει στο μνημείο του βασιλιά Γεωργίου 6ου, το οποίο αποτελεί μέρος του παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου. Το συγκεκριμένο αυτό μνημειακό παράρτημα στο οποίο θα ταφεί η Βασίλισσα κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις επιθυμίες του πατέρα της, βασιλιά Γεωργίου 6ου, ο οποίος δεν ήθελε να παραμείνει θαμμένος στη βασιλική κρύπτη. Έχει ύψος 5,5 μέτρα και πλάτος τρία μέτρα, ολοκληρώθηκε το 1969 και κόστισε περίπου 25.000 λίρες, με τα έξοδα να τα καλύπτει η βασίλισσα. Στο μέρος αυτό στεγάζονται τα λείψανα συνολικά 45 βασιλικών, συμπεριλαμβανομένων 10 μοναρχών και άλλων επτά συζύγων τους.

Ανθρώπινα πράγματα θα έλεγε κανείς…

Μισός Βάλκαν/μισός άνθρωπος ο Σποκ γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου του 2230. Μετά την αποφοίτησή του από την Ακαδημία Starfleet, διορίστηκε ως αξιωματικός στο αμερικανικό σκάφος Enterprise υπό τη διοίκηση του Κάπτεν Κερκ το 2250. Πέθανε με τραγικό και ηρωικό τρόπο το 2285 εξαιτίας της Οργής του Καν. Ο Μίστερ Σποκ ήταν 55 ετών, σχετικά νέος για ένα Βάλκαν που μπορεί να φτάσει έως και τα 220 έτη ζωής. Ο πατέρας του Σποκ, Σάρεκ, για παράδειγμα, ήταν 203 ετών όταν πέθανε το 2368 κατά τη διάρκεια της 5ης σεζόν του Star Trek: The Next Generation. Ο Σποκ «έφυγε» με γκάιντες στο υπερπέραν και έγινε άστρο. Κόστος μηδέν.  

Εξωγήινα πράγματα θα έλεγε κανείς…  

«Από όλες τις ψυχές που συνάντησα στα ταξίδιά μου, αυτή ήταν πιο… (παύση μεγάλη) κοντά στον άνθρωπο». Το αντίο του Κάπτεν Κερκ στον Σποκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα