ΑΘΗΝΑ
11:56
|
30.04.2024
Οι στρατηγικές σχέσεις ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και Ε.Ε. με την Τουρκία τροφοδοτούν την επιθετική της ρητορική & τις αντίστοιχες ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης, τονίζει το ΚΚΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντονα αντέδρασε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ στο περιεχόμενο της ομιλίας που εκφώνησε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα από το βήμα της συνόδου κορυφής της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κάνοντας λόγο για «παραλήρημα» του Τούρκου ηγέτη το ΚΚΕ επισήμανε πως πρόβαλε όλο το φάσμα των διεκδικήσεων κατά της Ελλάδας και της Κύπρου επισημαίνοντας πως το γεγονός αυτό δεν μπορεί να ερμηνευτεί σαν «προεκλογική τακτική» ή σαν… αποτέλεσμα «δήθεν απομόνωσης της Τουρκίας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Το παραλήρημα Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου πρόβαλε όλο το φάσμα των διεκδικήσεων της τουρκικής άρχουσας τάξης σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου, δεν μπορεί να ερμηνευτεί ούτε σαν προεκλογική τακτική, ούτε ως προϊόν δήθεν απομόνωσης της Τουρκίας.

Είναι ακριβώς οι στρατηγικές σχέσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ε.Ε. με την Τουρκία – σε μια περίοδο όξυνσης του ανταγωνισμού με τη Ρωσία και προσπάθειας απόσπασης της Τουρκίας από τη ρωσική επιρροή – που τροφοδοτούν την επιθετική ρητορική και τις αντίστοιχες ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνομιλίες συμφιλίωσης μεταξύ Χαμάς-Φατάχ στο Πεκίνο

Την αποπομπή του Βαρτζόπουλου από κυβέρνηση και Κ.Ο. ζήτησε ο Κασσελάκης

Ρωσικό «δάκτυλο» βλέπουν οι Εσθονοί για τη διατάραξη σήματος GPS στο Τάρτο

Ως 18 ετών ήταν το 24% των αιτούντων άσυλο στην Ε.Ε. το 2023

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα