ΑΘΗΝΑ
12:25
|
27.04.2024

Ένοπλες ομάδες πολιτοφυλακών στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό επιτέθηκαν σε σχολείο παραμονή της έναρξης της εξεταστικής περιόδου και όπως αναφέρει δημοσίευμα στο BBC βίασαν μαθήτριες […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοπλες ομάδες πολιτοφυλακών στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό επιτέθηκαν σε σχολείο παραμονή της έναρξης της εξεταστικής περιόδου και όπως αναφέρει δημοσίευμα στο BBC βίασαν μαθήτριες ως τιμωρία.

Η επίθεση σημειώθηκε σε εξεταστικό κέντρο στην πόλη Ισίρο, πρωτεύουσα της επαρχίας Ο-Ουελέ, στα βόρεια της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Ιερέας της περιοχής δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι εντός του εξεταστικού κέντρου βρίσκονταν 35 τελειόφοιτοι μαθητές. Το AFP επικαλούμενο δηλώσεις εκπροσώπου των τοπικών στρατιωτικών δυνάμεων ανέφερε ότι στόχος των πολιτοφυλακών είναι να μποϊκοτάρουν τις εξετάσεις και να διαταράξουν την εκπαιδευτική κοινότητα.

Το BBC επισημαίνει ότι άλλη μία παρόμοια επίθεση σημειώθηκε κοντά στα σύνορα της χώρας με το Νότιο Σουδάν. Ωστόσο, οι περίπου 700 καθηγητές και μαθητές του εξεταστικού κέντρου κατάφεραν να διαφύγουν πριν από την επίθεση των ένοπλων πολιτοφυλακών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα