ΑΘΗΝΑ
12:23
|
28.04.2024
Οι ιρανικές επιδρομές σε θέσεις ιρανικού αντιπολιτευόμενου κόμματος προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ιρακινής κυβέρνησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το θάνατο τουλάχιστον εννιά ατόμων και τον τραυματισμό 32 άλλων προκάλεσε σήμερα ο βομβαρδισμών περιοχών του αυτόνομου Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ από ιρανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο (drone) βομβαρδιστικό.

Οι επιθέσεις του ιρανικού drone έγιναν στην περιοχή Κόγια που βρίσκεται περίπου 65 χλμ ανατολικά του Ερμπίλ που είναι πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν σε θέσεις μαχητών του «Δημοκρατικού Κόμματος Ιρανικού Κουρδιστάν» (KDPI) η δράση του οποίου απαγορεύεται στο Ιράν.

Από την πλευρά τους οι Ιρανοί Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης επιβεβαίωσαν (σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA)  την επίθεση στο ιρακινό Κουρδιστάν ισχυριζόμενοι πως έπληξαν «βάσεις αυτονομιστών» με «πυραύλους ακριβείας» και «drone-Καμικάζι». Ωστόσο βίντεο που κυκλοφόρησε στο Τουίτερ δείχνει πως στο στόχαστρο των ιρανικών αεροσκαφών έπεσε περιοχή στην οποία βρισκόταν πολύ κοντά σχολείο προκαλώντας πανικό σε μικρούς μαθητές.

Το Ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε έντονα στις επιχειρήσεις των ιρανικών drone  καλώντας τον Ιρανό πρέσβη στη Βαγδάτη για να του επιδώσει νότα διαμαρτυρίας.

Νωρίτερα, στη Βαγδάτη τέσσερις ρουκέτες «Κατιούσα» έπεσαν στην λεγόμενη «Πράσινη Ζώνη» ασφαλείας  την ώρα συνεδρίασης της ιρακινής βουλής.  Δύο από τις ρουκέτες έπεσε κοντά στο κτίριο του κοινοβουλίου, άλλη μία κοντά σε ξενώνα της βουλής και μία Τρίτη σε διασταύρωση δρόμων κοντά στο Δικαστικό Συμβούλιο.

Οι Ιρανοί Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης ξεκίνησαν τους βομβαρδισμούς κατά Ιρανών Κούρδων αυτονομιστών  στο βόρειο Ιράκ λίγες μέρες μετά την έναρξη των σφοδρών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που συγκλονίζουν το Ιράν με αφορμή τον άδικο χαμό της 22χρονης Μαχσά Αμινί επειδή δεν φορούσε «σωστά» την ισλαμική μαντίλα (χιτζάμπ).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα