ΑΘΗΝΑ
14:14
|
28.09.2024

Το ασφάλιστρο κινδύνου της Αργεντινής σκαρφάλωσε στις 4.044 μονάδες βάσης την Τετάρτη, εν μέσω της κρίσης στα χρηματιστήρια εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού. Στο χρηματιστήριο […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ασφάλιστρο κινδύνου της Αργεντινής σκαρφάλωσε στις 4.044 μονάδες βάσης την Τετάρτη, εν μέσω της κρίσης στα χρηματιστήρια εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού.

Στο χρηματιστήριο του Μπουένος Άιρες σημειώθηκε πτώση πάνω από 12%, ενώ η αξία των μετοχών των εισηγμένων στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αργεντίνικων εταιρειών μειώθηκε σχεδόν 27%.

Οι εξελίξεις αυτές κάνουν το δημόσιο χρέος της Αργεντινής, ήδη μη βιώσιμο από τα τέλη της περασμένης χρονιάς, δύσκολο να υποβληθεί σε αναδιάρθρωση, ανοίγοντας το δρόμο σε μια πιθανή χρεοκοπία.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες παρέλαβε από τον προκάτοχό του Μαουρίσιο Μάκρι μια οικονομία βυθισμένη επί δύο χρόνια στην ύφεση και ένα χρέος 320 δισ. δολάρια. Οι προσπάθειες του Φερνάντες για αναδιάρθρωση μέρους του χρέους δεν έχουν αποδώσει.

Οι συνθήκες μοιάζουν πολύ με εκείνες του 2001 όταν η χώρα σταμάτησε να εξυπηρετεί το χρέος της. Η χρεοκοπία είναι πιθανό να συμβεί στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, καθώς φαίνεται αδύνατο να καλυφθούν οι υποχρεώσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα