ΑΘΗΝΑ
14:15
|
27.04.2024
Στις κάλπες πηγαίνουν σήμερα οι Λετονοί για την ανανέωση του κοινοβουλίου τους, με φαβορί τους κεντρώους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις κάλπες πηγαίνουν σήμερα οι Λετονοί για την ανανέωση του κοινοβουλίου τους, όπου αναμένεται να διατηρήσουν επικεφαλής της κυβέρνησης τον κεντρώο πρωθυπουργό Κρισγιάνις Κάρινς.

Οι λαϊκιστές, οι συντηρητικοί και το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα Αρμονία, το οποίο πρόσκειται στη ρωσόφωνη μειονότητα έχουν εξασθενήσει, ενώ επικεφαλής στις δημοσκοπήσεις είναι το φιλοδυτικό κόμμα του Κάρινς, η Νέα Ενότητα, με περίπου το 13% της πρόθεσης ψήφου. Κανένα κόμμα, ωστόσο, δεν αναμένεται να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία.

Δύο ημέρες πριν από την ψηφοφορία, ο πρόεδρος Έγκιλς Λέβιτς είχε καλέσει τους πολίτες της χώρας να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία, προειδοποιώντας τους ταυτόχρονα εναντίον των κομμάτων που υποστηρίζουν το Κρεμλίνο, πρόσκεινται στη σημαντική ρωσόφωνη μειονότητα και «δίστασαν να δηλώσουν καθαρά ποιός είναι ο επιτιθέμενος και ποιό είναι το θύμα όταν άρχισε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία».

Επέκρινε επίσης στην ανακοίνωσή του τα λαϊκιστικά κόμματα, αν και χωρίς να τα κατονομάσει, τα οποία «προσφέρουν λύσεις απλές και συνήθως ανεφάρμοστες για τα εξαιρετικά περίπλοκα προβλήματα, αυτούς που υπόσχονται να μειώσουν όλα τα κόστη και να αυξήσουν όλες τις παροχές από τη μια μέρα στην άλλη», επικαλούμενος κυρίως το κόστος της ενέργειας.

Τα εκλογικά τμήματα, που άνοιξαν στις 7 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), πρόκειται να κλείσουν στις 20:00, με τις δημοσκοπήσεις στην έξοδο των εκλογικών τμημάτων να αναμένονται αμέσως μετά. Ενάμισι εκατομμύριο Λετονοί είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και καλούνται να εκλέξουν 100 βουλευτές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα