ΑΘΗΝΑ
11:46
|
20.09.2024
Δύο ακόμα νεκροί Παλαιστίνιοι προστέθηκαν στον ατέλειωτο κατάλογο της ισραηλινής θηριωδίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγαλώνει καθημερινά ο κατάλογος των θυμάτων της ισραηλινής επιθετικότητας στην Δυτική Όχθη, καθώς όπως έγινε γνωστό σήμερα τα ξημερώματα, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής πυροβόλησαν και σκότωσαν εν ψυχρώ δύο ακόμα Παλαιστίνιους κοντά στην πόλη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.

Τα θύματα, ο 18χρονος Μπάσελ Κάσεμε Μπασμπούς και ο 21χρονος Κάλεντ Φάντι Ανμπάρ δέχθηκαν πυρά ενόσω βρίσκονταν μέσα σε αυτοκίνητο, κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαλαζόν, ενώ ένας ακόμα επιβάτης, ο 19χρονος Ρααφάτ Χαμπάς τραυματίστηκε σοβαρά.

Ένας μάρτυρας, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε ότι οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν έξω από το σπίτι του. «Άκουσα τον ήχο των πυροβολισμών γύρω στις 3:30 π.μ., κοίταξα έξω από το παράθυρό μου, υπήρχε ένα αυτοκίνητο, υπήρχαν άνθρωποι μέσα σε αυτό που πυροβολήθηκαν», είπε στο Al Jazeera.

«Οι στρατιώτες τους έβγαλαν από το αυτοκίνητο και τους τράβηξαν στην άκρη του δρόμου. Τους άφησαν να αιμορραγούν στο έδαφος για περίπου 40 λεπτά. Μετά από αυτό, πήραν τα σώματά τους».

«Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι οι τρεις αιφνιδιάστηκαν από τον στρατό», είπε ο άνδρας, προσθέτοντας ότι Ισραηλινοί στρατιώτες είχαν κρυφτεί σε πολλές τοποθεσίες στην περιοχή.

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι οι δυνάμεις του προσπαθούσαν να συλλάβουν έναν ύποπτο στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαλαζόνη, όταν υποψιάστηκαν ότι οι τρεις άνδρες σχεδίαζαν να εμβολίσουν τους στρατιώτες με το όχημά τους.

Τα μέλη της οικογένειας των ανδρών που σκοτώθηκαν αρνούνται κατηγορηματικά τον ισχυρισμό και υποστηρίζουν ότι οι τρεις νέοι είχαν βγει απλά να δουν τι συνέβαινε καθώς άκουσαν ότι ο ισραηλινός στρατός έκανε επιδρομή στην περιοχή και δεν είχαν καμία πρόθεση να επιτεθούν στους εισβολείς.

«Κάθε νέος στον καταυλισμό που ακούει ότι ο στρατός είναι εδώ βγαίνει να δει τι συμβαίνει, ακόμα και από μακριά», δήλωσε η αδελφή του ενός από τα θύματα. «Τον σκότωσαν εν ψυχρώ», πρόσθεσε.

«Λέω σε όποιον λέει οτιδήποτε για τους Παλαιστίνιους, ότι οι Ισραηλινοί είναι αυτοί που έρχονται εναντίον μας και δεν είμαστε ασφαλείς ούτε στα σπίτια μας… έρχονται και σκοτώνουν τη νεολαία μας με μια σφαίρα», είπε χαρακτηριστικά..

Το Ισραήλ πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινές επιδρομές στη Δυτική Όχθη, επικεντρωμένες σε μεγάλο βαθμό στις πόλεις Τζενίν και Ναμπλούς, όπου έχουν δημιουργηθεί νέες ένοπλες παλαιστινιακές ομάδες .

Περίπου 160 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις στα κατεχόμενα το 1967 εδάφη από την αρχή του έτους, συμπεριλαμβανομένων 51 στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίθεσης του Ισραήλ τον Αύγουστο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έχει σημειώσει σε εκθέσεις ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «συχνά χρησιμοποιούν πυροβόλα όπλα εναντίον Παλαιστινίων για απλή υποψία ή ως προληπτικό μέτρο, κατά παράβαση των διεθνών προτύπων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σερίφης πυροβόλησε θανάσιμα δικαστή στο Κεντάκι

Βόλος: Αναβλήθηκε η δίκη των αστυνομικών για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου (upd)

Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ-Κληρώνει 14,5 εκ ευρώ την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρακολουθούν τους χρήστες, επιβεβαιώνει η εποπτική αρχή των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα