ΑΘΗΝΑ
18:03
|
30.04.2024

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί στη φοιτητική νεολαία της πρωτεύουσας της Αϊτής, Πορτ Ο Πρενς, η δολοφονία του 64χρονου συνταγματολόγου και επιφανούς δικηγόρου Μονφεριέ Ντοβάλ έξω από […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί στη φοιτητική νεολαία της πρωτεύουσας της Αϊτής, Πορτ Ο Πρενς, η δολοφονία του 64χρονου συνταγματολόγου και επιφανούς δικηγόρου Μονφεριέ Ντοβάλ έξω από το σπίτι του την περασμένη Παρασκευή, λίγες ώρες αφότου είχε επικρίνει την κυβέρνηση για την κατάσταση γενικευμένης ανομίας και εγκληματικότητας που επικρατεί στη χώρα.

Χιλιάδες νεαροί, που απαίτησαν έρευνα και σύλληψη των δραστών της δολοφονίας του συνταγματολόγου που ήταν επικεφαλής του δικηγορικού συλλόγου της πρωτεύουσας, συγκρούστηκαν σήμερα το απόγευμα με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν αρκετές δεκάδες άτομα δίχως να λείψουν οι τραυματισμοί νεαρών διαδηλωτών από τη ρίψη δακρυγόνων και προειδοποιητικών πυρών.

Η εγκληματική δράση συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος σε συνδυασμό με την εντεινόμενη φτώχεια και ανέχεια δημιουργούν εκρηκτικό κοκτέιλ. Από την αρχή του χρόνου έχουν δολοφονηθεί τουλάχιστον 159 πολίτες από ένοπλες συμμορίες ενώ πολλές δεκάδες άλλοι έχουν πέσει θύματα απαγωγής για λύτρα.

Ο πρόεδρος της Αϊτής, Τζοβέλ Μουάς, που μένει λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σημείο δολοφονίας του συνταγματολόγου Μονφεριέ Ντοβάλ, εξέφρασε υποκριτικά «αποτροπιασμό» για το νέο θύμα βίας στη χώρα. Ωστόσο, απέφυγε να απαντήσει εάν σκέφτεται να προχωρήσει σε δομικές και συνταγματικές αλλαγές ώστε να αντιμετωπιστεί, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, η μάστιγα των ένοπλων συμμοριών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα