ΑΘΗΝΑ
19:34
|
27.04.2024
Είναι το δεύτερο δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας που καταγράφει κινήσεις τρένου που φέρεται πως υπάγεται στο τμήμα πυρηνικών όπλων του ρωσικού στρατού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κινήσεις του ρωσικού στρατού για την πιθανή προετοιμασία χρήσης πυρηνικών όπλων στον πόλεμο με την πραγματοποίηση ενδεχόμενης πυρηνικής δοκιμής στα σύνορα με την Ουκρανία αναφέρει ρεπορτάζ των Τάιμς του Λονδίνου που δημοσιεύτηκε στις 3 Οκτωβρίου.

Οι ρεπόρτερ της εφημερίδας Λαρίσα Μπράουν και Τζορτζ Γκριλς υποστηρίζουν πως οι κινήσεις αυτές σηματοδοτούν την πιθανή ετοιμότητα του Κρεμλίνου και του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για «σημαντική κλιμάκωση καθώς η Ρωσία χάνει έδαφος στα πεδία των μαχών». Αναφέρουν δε πως οι φόβοι να επαληθευτούν οι υπαινιγμοί του Προέδρου Πούτιν για τη χρήση πυρηνικών αυξήθηκαν από τις 3 Οκτώβρη οπότε καταγράφηκε η διαδρομή ενός τρένου στην κεντρική Ρωσία που φέρεται πως υπάγεται στο τμήμα πυρηνικών του ρωσικού στρατού.

Οι συντάκτες επικαλούνται τον στρατιωτικό αναλυτή Κόνραντ Μουζάικα που βρίσκεται στην Πολωνία και ο οποίος ισχυρίζεται ως το «μυστηριώδες» τρένο συνδέεται με την 12η διεύθυνση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που είναι υπεύθυνο «για πυρηνικά οπλοστάσια, την φύλαξη, τη διατήρηση, της συντήρηση, τη μεταφορά τους σε μονάδες».

Τη Δευτέρα προηγήθηκε ανάλογο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph» αλλά και βίντεο που αναρτήθηκε σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και δείχνει ένα ρωσικό κομβόι να μεταφέρει προς τα σύνορα με την Ουκρανία εξοπλισμό που χρησιμοποιείται σε πυρηνικά όπλα. Τα στρατιωτικά οχήματα βρίσκονταν πάνω σε ανοιχτά βαγόνια τρένου σε περιοχή στην κεντρική Ρωσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα