ΑΘΗΝΑ
12:15
|
28.04.2024
Μια πρωτοβουλία για την αναζωογόνηση του τουριστικού τομέα μετά την καταστροφική διετία της πανδημίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διαθέσει 500.000 δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια, αξίας περίπου 254,8 εκατομμυρίων δολαρίων, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την αναζωογόνηση της τουριστικής βιομηχανίας μετά την καταστροφική διετία της πανδημίας.

Παράλληλα, η πόλη έχει ήδη προχωρήσει σε χαλάρωση πολλών μέτρων για την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19. Την περασμένη εβδομάδα, ο κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ, Τζον Λι, είχε ανακοινώσει ότι δεν θα απαιτείται πλέον από τους εισερχόμενους ταξιδιώτες να μπαίνουν σε καραντίνα σε καθορισμένα ξενοδοχεία. Επίσης, ο ίδιος τόνισε οι εισερχόμενοι ταξιδιώτες δεν θα χρειάζονται πλέον αρνητικό τεστ PCR εντός 48 ωρών πριν επιβιβαστούν σε αεροπλάνο για το Χονγκ Κονγκ, αλλά θα αρκεί ένα rapid test που πραγματοποιήθηκε 24 ώρες πριν από την πτήση. Οι ταξιδιώτες στο Χονγκ Κονγκ θα υποβάλλονται σε τριήμερη παρακολούθηση κατ’ οίκον. Εάν έχουν αρνητικό τεστ μετά από τρεις ημέρες, θα τους επιτραπεί να μπουν σε χώρους όπως εστιατόρια και μπαρ. Τα νέα μέτρα έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ.

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας βρίσκεται σε επικοινωνία με τις αεροπορικές εταιρείες για τη διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών. Μόλις η κυβέρνηση ανακοινώσει την άρση των περιοριστικών μέτρων για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες, θα ξεκινήσουν οι εκστρατείες μας για τη διάθεση των δωρεάν εισιτηρίων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Τουριστικού Οργανισμού του Χονγκ Κονγκ, Ντέιν Τσενγκ. Διευκρίνισε ότι τα εισιτήρια είχαν αγοραστεί από τον οργανισμό για τη στήριξη των αερογραμμών του Χονγκ Κονγκ κατά τη διάρκεια της πανδημίας και θα διατεθούν από το νέο έτος σε εισερχόμενους και εξερχόμενους ταξιδιώτες.  

Στο μεταξύ, η βρετανική αεροπορική εταιρεία Virgin Atlantic ανακοίνωσε χθες τον τερματισμό των πτήσεων της προς το Χονγκ Κονγκ μετά από 30 χρόνια λόγω θεμάτων που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Οι σημαντικές επιχειρησιακές πολυπλοκότητες λόγω του συνεχιζόμενου κλεισίματος του ρωσικού εναέριου χώρου συνέβαλαν στην απόφαση να μην επαναληφθούν οι πτήσεις προς το Χονγκ Κονγκ τον Μάρτιο του 2023, όπως είχε προγραμματιστεί», δήλωσε ο βρετανικός αερομεταφορέας. Η ιδρυθείσα από τον δισεκατομμυριούχο Ρίτσαρντ Μπράνσον αεροπορική εταιρεία σταμάτησε τις πτήσεις προς το Χονγκ Κονγκ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το πρώτο οκτάμηνο του τρέχοντος έτους περίπου 184.000 ταξιδιώτες επισκέφτηκαν το Χονγκ Κονγκ. Προ πανδημίας, το 2019 η πόλη είχε υποδεχθεί συνολικά 56 εκατομμύρια επισκέπτες!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα