ΑΘΗΝΑ
06:06
|
06.06.2026
«Το δικαίωμα στην ενημέρωση στην Ελλάδα, μια βασική ευρωπαϊκή χώρα, έχει υποστεί τρομερές οπισθοδρομήσεις», λέει ο υπεύθυνος της Οργάνωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου, προκειμένου να έχει συζητήσεις με δημοσιογράφους, φορείς και αρχές, για την κρίσιμη κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου, που έχει θέσει σε δοκιμασία την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Το δικαίωμα στην ενημέρωση στην Ελλάδα, μια βασική ευρωπαϊκή χώρα, έχει υποστεί τρομερές οπισθοδρομήσεις. Η εύρεση λύσεων είναι ακόμη πιο επείγουσα σε μια εποχή που οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες έρχονται αντιμέτωπες με τον προπαγανδιστικό πόλεμο της Ρωσίας», δήλωσε στην Euractiv, επικεφαλής του γραφείου των RSF στην ΕΕ και τα Βαλκάνια, προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα εστιάσει σε θέματα όπως η παρακολούθηση δημοσιογράφων και η στασιμότητα της έρευνας για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ το 2021.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη βουλή το νομοσχέδιο για τα περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νάσος Αθανασίου

ΗΠΑ: Το Υπουργείο Άμυνας απαγορεύει την είσοδο δημοσιογράφων στο γραφείο Τύπου

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Λευτέρης Κογκαλίδης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα