ΑΘΗΝΑ
14:40
|
28.04.2024
Σχεδόν 100 Ρεπουμπλικάνοι και ανεξάρτητοι ηγέτες θα εγκρίνουν τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν για πρόεδρο την Πέμπτη,
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχεδόν 100 Ρεπουμπλικάνοι και ανεξάρτητοι ηγέτες θα εγκρίνουν τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν για πρόεδρο την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένου του πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης και υποψηφίου για την Προεδρία το 2020 Ρεπουμπλικανικού Μπιλ Γουέλντ και των πρώην Ρεπουμπλικάνων κυβερνητών του Μίτσιγκαν και του Νιου Τζέρσεϋ, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Η τελευταία προσπάθεια υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων να αντιταχθεί στην επανεκλογή του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ περιλαμβάνει επίσης τους σημερινούς και πρώην Ρεπουμπλικάνους στην εκλογικά σημαντική πολιτεία του Μίτσιγκαν, που θα βοηθήσουν στην τελική έκβαση των εκλογών στις 3 Νοεμβρίου, ανέφεραν τα μέλη της ομάδας.

Με την ονομασία «Ρεπουμπλικάνοι και Ανεξάρτητοι για το Μπάιντεν», η ομάδα διευθύνεται από την Κριστίν Τοντ Γουίτμαν, πρώην Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϋ, ο οποίος έχει γίνει ένας από τους πιο σκληρούς κριτικούς του Τραμπ και ο οποίος μίλησε στην πρόσφατη Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών υπέρ του Μπάιντεν.

«Ο Μπάιντεν είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος, είναι ένας σταθερός άνθρωπος», δήλωσε ο Γουίτμαν στο Reuters. «Ο Τραμπ προσπαθεί να βάψει τον κόσμο του Τζο Μπάιντεν ως φρικτός – αλλά αυτή είναι η Αμερική του Τραμπ τώρα».

Κατηγόρησε τον Τραμπ ότι προδίδει συντηρητικές αξίες υπονομεύοντας το κράτος δικαίου και την εθνική ασφάλεια, ψέματα, χωρίζοντας τους Αμερικανούς σε φυλετικές γραμμές και απέτυχε να δώσει απάντησή του στην πανδημία του κορονοϊού.

Η ομάδα εγκαινιάζει έναν ιστότοπο την Πέμπτη και σκοπεύει να κάνει εκστρατεία, αγοράζοντας διαφημιστικό χρόνο σε κρατικά και εθνικά μέσα ενημέρωσης για την υποστήριξη του Μπάιντεν.

“Οι καθημερινές επιθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ στις ιδρυτικές αρχές του έθνους μας αποτελούν υπαρξιακή απειλή για το μέλλον της Δημοκρατίας”, δήλωσε η ομάδα.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα