ΑΘΗΝΑ
11:13
|
30.04.2024
Ο 48χρονος Μάικλ Φόρεστ Ρέινολ πυροβολήθηκε έξω από το σπίτι του κατά τη διάρκεια επιχείρησης σύλληψής του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αργά το βράδυ της Πέμπτης (03/09), αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Μάικλ Φόρεστ Ρέινολ, ο οποίος είχε παραδεχτεί ότι είχε σκοτώσει τον ακροδεξιό ακτιβιστή Άαρον Ντάνιελσον στο Πόρτλαντ, κατά τη διάρκεια αντιρατσιστικής διαδήλωσης το περασμένο Σάββατο.

Ο Φόρεστ είχε δικαιολογήσει την πράξη του ως πράξη αυτοάμυνας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Εντ Ντρόγιερ, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της κομητείας του Πιρς, ο Φόρεστ πυροβολήθηκε χθες το βράδυ Στο Λέισι της Ουάσιγκτον. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του.

Οι αστυνομικοί της κομητείας και μια ομάδα ομοσπονδιακών πρακτόρων εντόπισαν τον Φόρεστ και τον πυροβόλησαν την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του και κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητό του. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό γιατί η απόπειρα σύλληψης του Φόρεστ εξελίχθηκε σε μακελειό, με την ανακοίνωση της αστυνομίας να αναφέρει απλώς πως “ο ύποπτος έδινε την εντύπωση ότι οπλοφορεί”.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες περαστικών και περίοικων, την ώρα του συμβάντος ακούστηκαν 30-40 πυροβολισμοί.

Ο Φόρεστ είχε όντως παραδεχθεί ότι είχε σκοτώσει τον Ντάνιελσον σε συνέντευξη του στο Vice News. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, “δεν είχα άλλη επιλογή, μου επιτέθηκε με μαχαίρι, αν δεν τον πυροβολούσα θα με σκότωνε εκείνος”. Το περιστατικό σημειώθηκε στις σφοδρές συγκρούσεις των διαδηλωτών του κινήματος Black Lives Matters με υποστηρικτές του προέδρου Τραμπ στο Πόρτλαντ, το περασμένο Σάββατο.

Ο ίδιος ο Τραμπ είχε ζητήσει πιεστικά τη σύλληψη του Φόρεστ από την αστυνομία του Πόρτλαντ.

Με πληροφορίες από TheGuardian.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα