ΑΘΗΝΑ
00:43
|
28.04.2024
Αυξάνονται οι επιθέσεις και τα κρούσματα βίας σε βάρος παιδιών και κοριτσιών αντανακλώντας τη βαθιά σήψη σε ένα μέρος της ελληνικής κοινωνίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φως σε μία ακόμη εφιαλτική ιστορία κοινωνικής σαπίλας με θύμα την 14χρονη μαθήτρια που είχε απαχθεί πριν μία βδομάδα στη Νίκαια πέφτει τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αλλά και με δηλώσεις του Κώστα Γιαννόπουλου από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το κορίτσι απήχθη στις 7 Οκτωβρίου στη Νίκαια, λίγες εκατοντάδες μέτρα από το σπίτι της, από πέντε με έξι άνδρες, ενώ περπατούσε με την αδελφή της κατευθυνόμενες σε φούρνο της γειτονιάς. Οι δράστες κατέβηκαν από το αυτοκίνητο, ακινητοποίησαν την αδελφή της, άρπαξαν το κορίτσι και το έβαλαν με το ζόρι σε ΙΧ αυτοκίνητο.

Οι κακοποιοί μετέφεραν την κοπέλα σε άγνωστη τοποθεσία κοντά στο Μαρκόπουλο, την κακοποίησαν σωματικά και στη συνέχεια τη βίασαν ομαδικά.

Την Τετάρτη το απόγευμα και ενώ η υπόθεσή της είχε πάρει μεγάλη δημοσιότητα από πολλά Μέσα Ενημέρωσης, το κορίτσι κατάφερε, με όσες δυνάμεις της είχαν απομείνει, να δραπετεύσει και να ειδοποιήσει τη μητέρα της πως βρισκόταν στα ΚΤΕΛ του Μαρκόπουλου. Οι γονείς της πήγαν στο σημείο αμέσως και την παρέλαβαν.

Στη συνέχεια πήγαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου η 14χρονη περιέγραψε τα όσα έζησε, κάνοντας λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες για πέντε άντρες που την άρπαξαν, την οδήγησαν σε άγνωστη σε εκείνη τοποθεσία και τη βίασαν ομαδικά.

Σύμφωνα με καταγγελία μελών της οικογένειας της παθούσης, ένας συγκεκριμένος άνδρας είχε πλησιάσει το παιδί και πριν δύο-τρεις μήνες, αλλά και πριν 20 μέρες, ενώ η 14χρονη πήγαινε σχολείο. Παρόλο που η μητέρα κατέθεσε μήνυση εναντίον του εκείνος εμφανίστηκε ξανά αδίστακτα ώσπου κατάφερε και άρπαξε το παιδί.

Σε ανακοίνωση του, «Το Xαμόγελο του Παιδιού», που είχε εκδόσει Missing Alert για την εξαφάνιση της 14χρονης, αναφέρει:

«Η περιπέτεια της Μαρκέλλας Τ. 14 ετών, έληξε σήμερα δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την αναζητούσαν. Η Μαρκέλλα Τ. κατάφερε να διαφύγει της Οδύσσειας που πέρασε από την ημέρα της εξαφάνισής της στις 7/10/22, όταν απήχθη, παρά τη θέλησή της, από ενήλικα άτομα από την περιοχή της Νίκαιας. Το κορίτσι ταλαιπωρήθηκε στα χέρια αγνώστων που προσπάθησαν να την εκμεταλλευτούν. Από σεβασμό στο παιδί και στο μέλλον του δεν θα περιγράψουμε την φρίκη που βίωσε. Στο παρόν, βρίσκεται ανακουφισμένη και ασφαλής κοντά στην οικογένειά της ενώ Ψυχολόγος του Συλλόγου βρίσκεται δίπλα της, με στόχο την άμεση και ολιστική υποστήριξη του παιδιού μετά από την τραυματική εμπειρία που έζησε».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα