ΑΘΗΝΑ
19:59
|
28.04.2024
Αλλαγή στην οικονομική πολιτική αναγκάστηκε να κάνει η Λιζ Τρας, έξι βδομάδες μετά την συγκρότηση της κυβέρνησής της. Όμως, οι αγορές δεν πείθονται εύκολα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Πρέπει να δράσουμε τώρα για να καθησυχάσουμε τις αγορές για τη δημοσιονομική πειθαρχία μας. Είμαι απολύτως αποφασισμένη να τηρήσω την υπόσχεση που έχω κάνει να εξασφαλίσουμε μια πιο ισχυρή ανάπτυξη, ένα πιο εύπορο Ηνωμένο Βασίλειο και να βγούμε από την καταιγίδα που περνάμε» τόνισε στην απογευματινή συνέντευξη Τύπου η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Λιζ Τρας μερικές ώρες αφότου ανάγκασε τον πρώτο υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησής της να παραιτηθεί έξι βδομάδες μετά το διορισμό του λόγω της θύελλας αντιδράσεων που προκάλεσε το αμφιλεγόμενο «μίνι» φορολογικό σχέδιό του.

Η Τρας υποστήριξε ότι το σχέδιο του λεγόμενου «μίνι προϋπολογισμού» προχώρησε «πιο γρήγορα και πιο πού από όσο ανέμεναν οι αγορές» δικαιολογώντας με τον τρόπο αυτό την αλλαγή της πολιτικής και την αύξηση της φορολογίας επιχειρήσεων στο 25% αντί του 19% που είχε επιχειρήσει να επιβάλλει ο Κουάρτενγκ.

Οι δηλώσεις της πρωθυπουργού δεν φάνηκαν να «γοητεύουν» τις αγορές. Η λίρα έχασε 1% της αξίας της έναντι του δολαρίου με τη συναλλαγματική ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,119 δολάρια.

Αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου η Τρας έσπευσε να συναντηθεί με τον νέο υπουργό Οικονομικών, Τζέρεμι Χαντ που έχει διατελέσει κατά το παρελθόν υπουργός Εξωτερικών και υπουργός Υγείας.

Jeremy Hunt leaves his home in London.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Αίγυπτος: Τα έσοδα από τη Διώρυγα του Σουέζ μειώθηκαν κατά 50% εν μέσω εντάσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα