ΑΘΗΝΑ
01:53
|
19.05.2024
Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι πενθούντες συμμετείχαν στην νεκρώσιμη ακολουθία του γιατρού Αμπντουλάχ Αμπού Αλ-Τιν, ο οποίος σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι πενθούντες συμμετείχαν την Παρασκευή στην νεκρώσιμη ακολουθία του παλαιστίνιου γιατρού Αμπντουλάχ Αμπού Αλ-Τιν, 43, ο οποίος σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης, μεταδίδει το Middle East Monitor.

Ο Παλαιστίνιος γιατρός τραυματίστηκε σοβαρά από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής ενώ προσπαθούσε να σώσει τραυματίες Παλαιστίνιους μπροστά από το Κυβερνητικό Νοσοκομείο Τζενίν.

Ο θάνατός του Δρ Αμπού Αλ-Τιν διαπιστώθηκε λίγο μετά τον πυροβολισμό, ανακοίνωσε το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας, οι Παλαιστίνιοι ύψωσαν σημαίες και φώναξαν συνθήματα κατά του Ισραήλ, καλώντας την παλαιστινιακή αντίσταση να εκδικηθεί για τη δολοφονία του παλαιστίνιου γιατρού.

Σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής σκότωσαν τον γιατρό Αμπού Αλ-Τιν και τον Ματίν Νταμπάγια, 20 ετών, και τραυμάτισαν άλλους έξι κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιδρομής στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν.

Το βράδυ της Παρασκευής, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Παλαιστίνιο νεαρό Κάις Ιμάντ Σατζαγιέχ, 23 ετών, κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαλαζόν, βόρεια της Ραμάλα. Η ισραηλινή κατοχή αυτή τη στιγμή κρατά το σώμα του Σατζαγιέχ.

Παλαιστινιακή Αρχή: Η στόχευση των παραϊατρικών της Παλαιστίνης απαιτεί διεθνή παρέμβαση

Ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής (PA) Μοχάμεντ Στάγεχ θρήνησε την Παρασκευή τον Παλαιστίνιο γιατρό, Αμπντουλάχ Αμπού Αλ-Τιν, που σκοτώθηκε από την ισραηλινή κατοχή, και τόνισε ότι μια τέτοια επιθετικότητα απαιτεί διεθνή επέμβαση.

Ο Δρ Αμπού Αλ-Τιν πυροβολήθηκε με μια πραγματική σφαίρα στο κεφάλι ενώ βοηθούσε έναν άλλο Παλαιστίνιο που πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής μπροστά από το Κυβερνητικό Νοσοκομείο Τζενίν.

Ο Στάγεχ θεωρεί τη δολοφονία του γιατρού και τη στόχευση του ιατρικού προσωπικού ως: «Επικίνδυνη εξέλιξη που απαιτεί επείγουσα παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας καθώς και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ανθρωπιστικών οργανώσεων».

Κάλεσε τις οργανώσεις να καταδικάσουν τη στόχευση του Παλαιστίνιου παραϊατρικού και των δύο αξιωματικών ασθενοφόρου που προσπαθούσαν να σώσουν τον παλαιστίνιο νεαρό Ματίν Νταμπάγια, μαζί με τον Αμπού Αλ-Τίν.

Ο Νταμπάγια υπέκυψε στα τραύματά του που υπέστη από τα ισραηλινά πυρά αφού οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εμπόδισαν τους παραϊατρικούς να πλησιάσουν και να τον σώσουν μετά την επίθεση στον Αμπού Αλ-Τίν και τους συναδέλφους του.

Ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι η διεθνής ατιμωρησία που απολαμβάνει η ισραηλινή κατοχή την ωθεί να διαπράττει περισσότερα εγκλήματα.

Κάλεσε τη διεθνή κοινότητα: «Να σταματήσει την πολιτική των διπλών σταθμών και να εργαστεί για τον περιορισμό των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κατά του παλαιστινιακού λαού».

Ο Στάγεχ εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στους γονείς, τη σύζυγο και τα τρία παιδιά του σκοτωμένου γιατρού, τους συναδέλφους του γιατρούς και όλο το ιατρικό προσωπικό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα