ΑΘΗΝΑ
14:37
|
20.09.2024
«Δεν πρόκειται να ξεχωρίσουμε μια συγκεκριμένη χώρα, εταιρεία ή άτομο», δήλωσε υπουργός των ΗΑΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν ανησυχούν για την αυξανόμενη κυριαρχία της Κίνας στον τομέα της τεχνολογίας και είναι ανοιχτά στη συνεργασία με χώρες από όλο τον κόσμο, δήλωσε σε συνέντευξή του ανώτατος αξιωματούχος.

Ο Ομάρ Σουλτάν αλ Ολάμα, υπουργός των ΗΑΕ για την τεχνητή νοημοσύνη, την ψηφιακή οικονομία και τις εφαρμογές απομακρυσμένης εργασίας, δήλωσε στην ιαπωνική οικονομική εφημερίδα Nikkei ότι τα ΗΑΕ είναι ανοιχτά στη χρήση κινεζικής τεχνολογίας, αναφέροντας ότι «Εφόσον έχει οικονομικό νόημα, θα την χρησιμοποιήσουμε».

Τα σχόλια έρχονται καθώς ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε μια νέα Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας σύμφωνα με την οποία η επόμενη δεκαετία θα είναι καθοριστική για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της διεθνούς τάξης. Χαρακτηρίζοντας την Κίνα «τον μόνο ανταγωνιστή με την πρόθεση να αναδιαμορφώσει τη διεθνή τάξη αλλά και, όλο και περισσότερο, την οικονομική, διπλωματική, στρατιωτική και τεχνολογική δύναμη για την προώθηση αυτού του στόχου», η στρατηγική κάνει λόγο για έλεγχο των επενδύσεων και των εξαγωγών για τη διατήρηση του τεχνολογικού πλεονεκτήματος των ΗΠΑ έναντι των ανταγωνιστών τους.

Ο αλ Ολάμα δήλωσε ότι όσον αφορά τη λειτουργία τεχνολογίας στα ΗΑΕ, «Καμία χώρα δεν έχει πλεονέκτημα έναντι μιας άλλης». Ερωτηθείς αν τα ΗΑΕ έχουν κάποια ανησυχία σχετικά με την πρόσβαση της Κίνας σε ευαίσθητα δεδομένα της χώρας, απάντησε πως «Αυτή τη στιγμή συνθέτουμε τους νόμους και τις νομοθεσίες που θα επιτρέψουν σε ορισμένους παράγοντες να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα. Δεν πρόκειται να ξεχωρίσουμε μια συγκεκριμένη χώρα, εταιρεία ή άτομο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Οι Ουκρανοί λειτουργούν ένα είδος στρατοπέδων συγκέντρωσης στο Κουρσκ

Ινδία: «Παραπλανητικό» το δημοσίευμα ότι πουλήσαμε οβίδες στους Ουκρανούς

Τραμπ: Θα φταίνε οι Εβραίοι αν χάσω τις εκλογές

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν Παλαιστίνιους από ταράτσες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα