ΑΘΗΝΑ
04:18
|
28.04.2024
Αραβικές χώρες αυξάνουν την προς πίεση στους Παλαιστινίους να αποδεχθούν τη “Συμφωνία του Αιώνα”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ορισμένες αραβικές χώρες, προεξάρχοντος του Μπαχρέιν ασκούν πίεση στους Παλαιστινίους να αποδεχθούν το “ειρηνευτικό σχέδιο” που εκπόνησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Οι πηγές ανέφεραν στο Λιβανέζικο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι Al-Mayadeen ότι το Μπαχρέιν απέρριψε ένα αίτημα που υπέβαλε η Παλαιστίνη για τη διεξαγωγή έκτακτης συνάντησης του Αραβικού Συνδέσμου για την απόρριψη της συμφωνίας εξομάλυνσης του Ισραήλ-Εμιράτου που συμφωνήθηκε στα μέσα Αυγούστου.

“Το Μπαχρέιν απέρριψε επίσης το Παλαιστινιακό αίτημα για την υποβολή ρήτρας που απορρίπτει την ομαλοποίηση στο περιθώριο της τακτικής συνόδου του Συνδέσμου”, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τονίζοντας ότι “το Μπαχρέιν έχει απειλήσει την Παλαιστίνη ότι θα θέσει μια ρήτρα από την πλευρά του για να υποστηρίξει την ομαλοποίηση και να ενθαρρύνει την Συμφωνία του Αιώνα”, αναφερόμενη στην “ειρηνευτική συμφωνία” του Τραμπ.

Υπενθυμίζεται πως στις 13 Αυγούστου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ των ΗΑΕ και του Ισραήλ με τη μεσολάβηση της Ουάσιγκτον, που περιλαμβάνει την ομαλοποίηση των σχέσεων των δύο χωρών.

Το Αμπού Ντάμπι δήλωσε ότι η συμφωνία ήταν μια προσπάθεια να αποφευχθεί η προγραμματισμένη προσάρτηση του Τελ Αβίβ της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ωστόσο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νεντανιάχου, αρνήθηκε ότι η προσάρτηση ακυρώθηκε και κάνει λόγο για αναβολή.

Πηγές: Middle East Monitor

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα