ΑΘΗΝΑ
21:21
|
06.10.2024
O πολωνικός κρατικός φορέας εκμετάλλευσης του αγωγού δήλωσε ότι δεν υπάρχουν υποψίες για δολιοφθορά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αγωγός Druzhba, ο οποίος μεταφέρει ρωσικό αργό πετρέλαιο στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης, επιδιορθώθηκε μετά από διαρροή που αναφέρθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο πολωνικός κρατικός φορέας εκμετάλλευσης PERN δήλωσε ότι ο αγωγός είναι πλέον πλήρως λειτουργικός. «Οι τεχνικές υπηρεσίες του PERN αποκατέστησαν την πλήρη λειτουργικότητα του φθαρμένου αγωγού που χρησιμοποιήθηκε για την παράδοση αργού πετρελαίου στους Γερμανούς πελάτες της εταιρείας το Σάββατο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο φορέας σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο PERN τόνισε ότι εξακολουθεί να ερευνά τα αίτια της διαρροής, η οποία αναφέρθηκε την Τρίτη, αλλά είπε ότι δεν υπάρχουν υποψίες για δολιοφθορά. «Με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις και το σχήμα του αγωγού, προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις για εξωτερική παρέμβαση», δήλωσε ο φορέας όπως ανέφερε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Ο αγωγός Druzhba (Φιλία) κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1960 για τη μεταφορά αργού πετρελαίου από τη Σιβηρία διασχίζοντας, μεταξύ άλλων, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία, την Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Τσεχία, την Αυστρία και τη Γερμανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Καζακστάν ψηφίζει για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού

Πετρέλαιο: Η μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδος των τιμών για τα τελευταία δυο χρόνια

Φρουροί της Επανάστασης: Μπορούμε να χτυπήσουμε όλες τις ενεργειακές υποδομές του Ισραήλ

Τις τιμές πετρελαίου ανέβασαν οι δηλώσεις Μπάιντεν για το Ιράν και το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα