ΑΘΗΝΑ
17:18
|
20.09.2024
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η χώρα του δεν μπορεί να δεχτεί τις απειλές των ΗΠΑ προς τη Σαουδική Αραβία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η χώρα του δεν μπορεί να δεχτεί τις απειλές των ΗΠΑ προς τη Σαουδική Αραβία μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+ να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου, σύμφωνα με το Middle East Monitor.

Σε δήλωση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο Anadolu της Τουρκίας, ο Τσαβούσογλου ανακοίνωσε: «Βλέπουμε ότι μια χώρα απειλεί τη Σαουδική Αραβία και αυτός ο εκφοβισμός δεν είναι σωστός».

Πρόσθεσε ότι το θέμα: «Δεν μπορεί να λυθεί απειλώντας μια χώρα (τη Σαουδική Αραβία). Υπάρχει επίσης εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο. Εάν θέλετε να πέσει η τιμή του πετρελαίου, άρετε τις κυρώσεις».

Οι αραβικές χώρες, καθώς και διεθνείς και αραβικοί οργανισμοί, υπερασπίστηκαν την απόφαση του ΟΠΕΚ+ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου. Αυτές οι χώρες ανακοίνωσαν επίσης την υποστήριξή τους στη θέση του Ριάντ.

Τις τελευταίες ημέρες, οι κατηγορίες των ΗΠΑ κλιμακώθηκαν κατά της Σαουδικής Αραβίας ότι στέκεται στο πλευρό της Ρωσίας στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας, αφού η συμμαχία ΟΠΕΚ+, με επικεφαλής το Ριάντ και τη Μόσχα, αποφάσισε να μειώσει την παραγωγή ακατέργαστου πετρελαίου την περασμένη εβδομάδα.

Οι ΗΠΑ θεώρησαν την απόφαση του ΟΠΕΚ+ που εκδόθηκε την περασμένη Τετάρτη ως προκατειλημμένη υπέρ της Ρωσίας στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας απέρριψε τις κατηγορίες των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι δεν ανταποκρίνεται στην «υπαγόρευση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Ινδία: «Παραπλανητικό» το δημοσίευμα ότι πουλήσαμε οβίδες στους Ουκρανούς

Κλιμακώνεται η ένταση στον Λίβανο: Δεκάδες θέσεις της Χεζμπολάχ έπληξε το Ισραήλ

Στο Κίεβο ξανά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα