ΑΘΗΝΑ
10:20
|
23.09.2024
Ρεκόρ σημείωσαν οι ρωσικές εξαγωγές LNG και άνθρακα χαλυβουργίας στην Κίνα, σύμφωνα με το Bloomberg.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρεκόρ σημείωσαν οι ρωσικές εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και άνθρακα χαλυβουργίας στην Κίνα τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με όσα μετέδωσε σήμερα, επικαλούμενο στοιχεία των κινεζικών τελωνείων, το Bloomberg.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι εξαγωγές άνθρακα οπτανθρακοποίησης της Ρωσίας στον εμπορικό της εταίρο τον περασμένο μήνα αυξήθηκαν στους 2,5 εκατομμύρια τόνους. Το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, είχαν εξαχθεί 900 χιλιάδες τόνοι και, τον περασμένο Αύγουστο, 1,9 εκατομμύρια τόνοι.

Οι εξαγωγές LNG αυξήθηκαν κατά ένα τρίτο σε σχέση με ένα χρόνο πριν σε 819.000 τόνους. Δεν είναι σαφές πόσο ρωσικό αέριο έχει εισαγάγει η Κίνα μέσω αγωγών, που είναι η κύρια οδός για την παράδοσή του, καθώς το Πεκίνο δεν έχει διαθέσει στοιχεία σχετικά με αυτές τις ροές από την αρχή του έτους.

Οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου από την Κίνα μειώθηκαν στους 7,5 εκατομμύρια τόνους τον περασμένο μήνα από τα 8,3 εκατομμύρια τόνους τον Αύγουστο, αλλά εξακολουθούν να είναι υψηλότερες από τους 6,1 εκατομμύρια τόνους του περσινού Σεπτέμβρη. Οι συνολικές αγορές ρωσικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων πετρελαίου, μειώθηκαν επίσης ελαφρώς στα 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο μήνα από 8,4 δισεκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο. Και πάλι, εξακολουθούν να είναι σημαντικά υψηλότερες από τις αγορές αξίας 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων του περασμένου έτους.

Οι συνολικές αγορές ενεργειακών προϊόντων της Κίνας από τη Ρωσία ξεπέρασαν τα 51 δισεκατομμύρια δολάρια σε επτά μήνες από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία. Κατά την ίδια περίοδο του 2021, οι αγορές ενέργειας της Κίνας από τη Ρωσία ανήλθαν σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Η ανάπτυξη αντιπροσωπεύει αμοιβαία επωφελή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, όπου η Ρωσία αποκτά έναν αγοραστή για τα ενεργειακά της προϊόντα που σνομπάρει η Δύση και η Κίνα εκμεταλλεύεται τις εκπτώσεις που προσφέρει η Μόσχα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Σήμα» για γρήγορη μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ έστειλε η Fed

Αξιωματούχος της Fed: Πρόωρη δήλωση νίκης η μείωση των επιτοκίων

Μιχάλης Κατρίνης: Ζήτημα επιβίωσης για τη χώρα το ζωντάνεμα της επαρχίας

Εβδομαδιαία άνοδος για τις τιμές του πετρελαίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα