ΑΘΗΝΑ
09:21
|
06.10.2024
Ένα καυστικό σκίτσο του Μπεν Γκάρισον ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέσσερα τα σημεία του ορίζοντα, τέσσερις και οι βασικοί προσανατολισμοί του… πλανητάρχη Μπάιντεν. Σύμφωνα με τον σκιτσογράφο Μπεν Γκάρισον η «ηθική πυξίδα» του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών δείχνει πού οδηγείται η χώρα με αυτόν στον Λευκό Οίκο. Fake news στο σημείο N του Βορρά και σκέτα ψέματα στο σημείο S του Νότου. Πόλεμος στο σημείο W της Δύσης και Άνοια στο σημείο E της Ανατολής. Όλα αυτά σε μια πυξίδα: Made in China.

Οι ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου βρίσκονται προ των πυλών και η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν συνεχίζει την πτωτική της πορεία. Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την πρασμένη Τρίτη, κατέδειξε ότι η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο της θητείας του.

Η χαμηλή δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν ενισχύει το σενάριο ότι οι Ρεπουμπλικανοί θα κερδίσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων την 8η Νοεμβρίου. Σχεδόν ένας στους τρεις ερωτηθέντες στη νέα δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos υπέδειξε την οικονομία ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, ενώ ένας στους 10 επισήμανε την εγκληματικότητα. Μόλις ένας στους 20 υπέδειξε το ζήτημα του δικαιώματος στην άμβλωση, με το οποίο ο Μπάιντεν προσπαθεί να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.005 ενηλίκων, εκ των οποίων 447 δήλωσαν υποστηρικτές των Δημοκρατικών και 369 δήλωσαν υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±4%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένα Μπεκτασικό κράτος ή μια ακόμα εργαλειοποίηση του σουφισμού (μυστικού Ισλάμ);

Μέση Ανατολή: Στα πρόθυρα περιφερειακού πολέμου, ίσως του μεγαλύτερου στην Ιστορία της

Η Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποιεί για τον κίνδυνο πετρελαϊκού σοκ στη Μέση Ανατολή

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει τη δημιουργία επιπλέον 49 ταξιαρχιών με 5.000 στρατιώτες σε κάθε μία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα