ΑΘΗΝΑ
07:18
|
10.10.2024
Τουλάχιστον 59 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν καταπλακώθηκαν από ένα μεγάλο πλήθος κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το Halloween.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 59 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 150 ακόμη τραυματίστηκαν όταν καταπλακώθηκαν από ένα μεγάλο πλήθος που έσπρωχνε προς τα εμπρός σε ένα στενό δρόμο κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το Halloween στην πρωτεύουσα Σεούλ, δήλωσαν Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι, όπως αναφέρει το Associated Press.

Νωρίτερα, ο Τσόι Τσέον-Σικ, αξιωματούχος της Εθνικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δήλωσε ότι τουλάχιστον 60 ακόμη άνθρωποι νοσηλεύονται για τραυματισμούς σε νοσοκομεία και ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί μετά το ξέσπασμα στην περιοχή αναψυχής του Itaewon το βράδυ του Σαββάτου. Οι αξιωματούχοι λένε ότι πιστεύεται ότι οι άνθρωποι συνθλίβονταν μέχρι θανάτου αφού ένα μεγάλο πλήθος άρχισε να σπρώχνει προς τα εμπρός σε ένα στενό δρομάκι κοντά στο Hamilton Hotel, ένα σημαντικό μέρος για πάρτι στη Σεούλ.

Αξιωματούχοι της Εθνικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Υπουργείου Εσωτερικών και Ασφάλειας δήλωσαν νωρίτερα ότι περίπου 100 τραυματίστηκαν και περίπου 50 νοσηλεύονται για καρδιακή ανακοπή από τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ο Πρόεδρος Γιουν Σουκ-Γέολ διέταξε μια ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών στο Itaewon, στην περιοχή Yongsan-gu.

Η πυροσβεστική ανέφερε νωρίτερα ότι υπήρξαν 81 αναφορές για «δύσπνοια» εν μέσω κοσμοσυρροής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν 100.000 νυχτερινοί γλεντζέδες στην περιοχή που γιόρταζαν την πρώτη εκδήλωση Halloween χωρίς μάσκες στην ύπαιθρο από την πανδημία.

Βίντεο δείχνουν έναν αριθμό ανθρώπων που νοσηλεύονται στο δρόμο από υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, περικυκλωμένοι από μεγάλο πλήθος.

Οι δρόμοι της Σεούλ ήταν γεμάτοι κόσμο που γιόρταζε το Halloween.

Τα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δημοσιεύτηκαν νωρίτερα το βράδυ δείχνουν μερικούς ανθρώπους να παρατηρούν ότι η περιοχή Itaewon ήταν τόσο γεμάτη που ένιωθε ανασφαλής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καναδάς: Πιθανώς συνδεόμενα με τους Ναζί τα μισά ονόματα στο «Μνημείο για τα Θύματα του Κομμουνισμού»

Το ενδεχόμενο να πρέπει να σβήσει πάνω από τα μισά ονόματα στο «Μνημείο για τα Θύματα του Κομμουνισμού» στην Οτάβα αντιμετωπίζει το υπουργείο Καναδικής Κληρονομιάς.
ΣΥΝΑΦΗ

Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα κατευθύνεται προς τη Γη

Έξω από την πόρτα του γραφείου ασύλου περιμένοντας… την απάντηση που θα καθορίσει τη ζωή του

Ο καιρός σήμερα: Ηλιοφάνεια σ’ όλη τη χώρα εκτός από τα Δυτικά

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Νεκρός ο Τζορτζ Μπάλντοκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα