ΑΘΗΝΑ
17:19
|
20.09.2024
Ένας νέος βασιλιάς των Ζουλού στέφθηκε σε μια ιστορική εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες άτομα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας νέος βασιλιάς των Ζουλού στέφθηκε σε μια ιστορική εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες στην παράκτια πόλη Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, μεταδίδει το BBC.

Ο βασιλιάς Misuzulu ka Zwelithini αναγνωρίστηκε επίσημα ως μονάρχης από τον Πρόεδρο Cyril Ramaphosa, ο οποίος του έδωσε πιστοποιητικό αναγνώρισης.

Η τελετή ήταν η πρώτη στέψη των Ζουλού από τότε που η Νότια Αφρική έγινε δημοκρατία το 1994.

Τερματίζει μια μακρά και πικρή διαμάχη για την εξεύρεση διαδόχου του βασιλιά Goodwill Zwelithini που πέθανε πέρυσι.

Ήταν ο μακροβιότερος μονάρχης των Ζουλού, έχοντας υπηρετήσει στο θρόνο για σχεδόν 50 χρόνια.

Είχε έξι συζύγους και τουλάχιστον 26 παιδιά.

Ο ξαφνικός θάνατος της μητέρας του βασιλιά Misuzulu – έναν μήνα αφότου ονομάστηκε βασίλισσα αντιβασιλέας, μετά τον θάνατο του συζύγου της – βάθυνε ακόμη περισσότερο τον αγώνα για την εξουσία στη βασιλική αυλή.

Ο πρίγκιπας Bambindlovu Zulu είπε στο BBC ότι πίστευε ότι ο αδελφός του θα ενώσει τη μοναρχία και τον λαό του.

«Οι γονείς μας θα ήταν περήφανοι για αυτή τη στιγμή», είπε. «Νομίζω ότι θα είναι μεγάλος βασιλιάς».

Στην πρώτη του ομιλία μετά τη στέψη του, ο βασιλιάς Misuzulu είπε ότι είχε ξεκινήσει ένα ταξίδι με την κοινότητα και ήλπιζε να είναι «καταλύτης» για να επιφέρει θετικές αλλαγές.

«Καταλαβαίνω ότι η ιστορία με επέλεξε αυτή τη στιγμή που οι Ζουλού αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις αυτή τη στιγμή», είπε. «Οι προκλήσεις είναι η φτώχεια, η ανεργία, το έλλειμμα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και την παραδοσιακή ηγεσία, η κλιματική αλλαγή και η επισιτιστική ανασφάλεια».

Ο Πρόεδρος Ramaphosa ανέφερε τον Shaka Zulu, τον πιο ισχυρό ηγέτη της κοινότητας του 18ου αιώνα, λέγοντας: «Αυτός, ο αυτοκράτορας Shaka, θα έλεγε: “Στα δεξιά μου είναι το έθνος, στα αριστερά μου οι φυλές μου, αυτός είναι ο δεσμός που μας ενώνει”».

«Μεγαλειότατε, είστε ο δεσμός που ενώνει το έθνος των Amazulu».

Εορταστικά τραγούδια, καντάδες και χορός συνόδευσαν κάθε ομιλητή στην εκδήλωση, η οποία χαρακτηρίστηκε από ένα μείγμα παραδοσιακής κουλτούρας των Ζουλού και χριστιανικών προσευχών.

Αρκετοί τοπικοί και ξένοι αξιωματούχοι ήταν μεταξύ των δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που παρευρέθηκαν στην τελετή στο στάδιο Moses Mabhida.

Η τελευταία στέψη πραγματοποιήθηκε μια βροχερή μέρα το 1971 υπό την κυβέρνηση του απαρτχάιντ, όταν στέφθηκε ο βασιλιάς Goodwill Zwelithini ka Bhekuzulu.

Η κρατική στέψη έρχεται δύο μήνες μετά την παραδοσιακή που έλαβε χώρα για τον βασιλιά Misuzulu στο παλάτι KwaKhangelamankengane στην επαρχία KwaZulu-Natal – με εορταστικές εκδηλώσεις που συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ (upd)

Αναβάλλεται για λίγο η επίσκεψη Νετανιάχου στις ΗΠΑ

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Ινδία: «Παραπλανητικό» το δημοσίευμα ότι πουλήσαμε οβίδες στους Ουκρανούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα