ΑΘΗΝΑ
02:35
|
28.04.2024
Σύμφωνα με την έρευνα, το 32% των ερωτηθέντων παραμένουν αναποφάσιστοι, με Άρσε και Μέσα να είναι οι αντίπαλοι του Β' γύρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δημοσκοπική έρευνα που διενήργησε η εταιρία δημοσκοπήσεων Ciesmori Company και δημοσιοποιήθηκε χθες την Κυριακή, έδειξε ότι ο υποψήφιος του κόμματος Κίνημα για τον Σοσιαλισμό, Λούις Άρσε, συγκεντρώνει το 26,2% των ψήφων για τις επόμενες γενικές εκλογές στη Βολιβία, εννέα βαθμούς περισσότερο από τον αντίπαλό του νεοφιλελεύθερου κεντροδεξιού πολιτικού Κάρλος Μέσα, ο οποίος συγκεντρώνει το 17.1%.

Στην τρίτη θέση είναι η μεταπραξικοπηματική ηγέτιδα της Βολιβίας Τζανίνε Ανιές και τέταρτος έπεται ο ακροδεξιός Φερνάντο Καμάτσο, με ποσοστά 10.4% και 6.9% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 32% των ερωτηθέντων παραμένουν αναποφάσιστοι, ενώ με αναγωγή των ποσοστών εκτιμάται πως ο Άρσε θα συγκεντρώσει τελικά το 37.3% έναντι 24.2% του Μέσα, με τους δύο υποψήφιους να είναι οι «μονομάχοι» του δεύτερου γύρου.

“Σύμφωνα με το Εκλογικό Ημερολόγιο που εγκρίθηκε από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο, οι οργανώσεις και οι πολιτικές συμμαχίες θα ξεκινήσουν τις εκστρατείες τους από την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου”, ανέφερε η σε ανακοίνωσή του το ίδιο το Συμβούλιο.

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα