ΑΘΗΝΑ
20:24
|
30.09.2024
Δυο ημέρες απεργιακών κινητοποιήσεων πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, διεκδικώντας καλύτερους μισθούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την Τρίτη, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας του Μπουένος Άιρες ξεκίνησαν 24ωρη απεργία για να απαιτήσουν καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας από τις εθνικές αρχές.

Κατά τη διάρκεια διαδήλωσης μπροστά στο τοπικό υπουργείο Υγείας, ζήτησαν να αυξηθούν οι μισθοί τους κατά ένα ποσοστό υψηλότερο από τον τρέχοντα ρυθμό πληθωρισμού, ώστε να μην μειωθεί γρήγορα η αγοραστική τους δύναμη.

Παρόντες σε αυτή τη συγκέντρωση ήταν και νοσηλευτές που απεργούν εδώ και δύο εβδομάδες για να ζητήσουν αναγνώριση των σκληρών συνθηκών του επαγγέλματός τους. «Δεν μπορείς πια να δουλεύεις για μισθούς φτώχειας», είπαν.

«Δυστυχώς, οι αρχές είναι εντελώς αδιάλλακτες και αλαζονικές. Ως εκ τούτου, η απεργία θα συνεχιστεί την Τετάρτη», δήλωσε ο Έκτορ Ορτίθ, επικεφαλής της Ένωσης Κρατικών Εργαζομένων (ATE-Salud).

Μετά τη συνέλευση, η Ένωση Νοσοκομείων Πόλης του Μπουένος Άιρες επικύρωσε ότι τα μέλη της θα οδηγήσουν μια νέα πορεία προς τον Οβελίσκο την Τετάρτη.

«Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που το Μπουένος Άιρες ήταν μάρτυρας διαμαρτυρίας από ολόκληρο τον τομέα της υγείας σε πλήρη ισχύ. Αυτό ήταν απαραίτητο και λογικό», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Καρολίνα Κάσερες.

Εξήγησε επίσης ότι οι εργαζόμενοι αναζητούν αύξηση μισθού ίση με την αύξηση του κόστους του βασικού οικογενειακού καλαθιού. Οι μισθολογικές βελτιώσεις πρέπει να καλύπτουν όλα τα στρώματα των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δεκάδες νεκροί, πάνω από 600 οι αγνοούμενοι του τυφώνα Helene στις ΗΠΑ

Τον Οκτώβριο άτυπη τριμερής συνάντηση στον ΟΗΕ για το Κυπριακό

Αμερικανός συνταξιούχος ομολόγησε πως ήταν μισθοφόρος στην Ουκρανία

Αντιδράσεις κομμάτων στις δηλώσεις Μητσοτάκη για τη βία ανηλίκων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα