ΑΘΗΝΑ
15:16
|
28.04.2024
Συναγερμό στον χώρο των επενδυτών κρυπτονομισμάτων έχει σημάνει η χρεοκοπία μίας εταιρίας που χαρακτηρίζεται σαν η Lehman Brothers του είδους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τελικά, δεν έπιασαν τόπο τα παρακάλια του Σαμ Μπάνκμαν Φριντ χτες στους επενδυτές με αποτέλεσμα ο διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX να αναγκαστεί να κηρύξει πτώχευση και να δηλώσει παραίτηση.

Η εξέλιξη αφορά μία εταιρία που έως πρότινος είχε χρηματιστηριακή αξία περίπου 32 δις. δολαρίων. Ωστόσο, μέσα σε ελάχιστες μέρες πέρασε από την επιτυχία στην πτώχευση όταν οι περισσότεροι πελάτες ζήτησαν τα κεφάλαιά τους.

Οι δεσμοί ανάμεσα στο χρηματιστήριο FTX του Bankman-Fried, την εταιρεία trading Alameda Research που είναι επίσης του Σαμ Μπάνκμαν Φριντ, και την ευρύτερη αγορά των κρυπτονομισμάτων προκαλούν ανησυχία.

Αμέσως μετά την προσφυγή στον Πτωχευτικό Κώδικα των ΗΠΑ, ο Τζον Ρέι Γ’ διορίστηκε νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

Ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, 30χρονος συνιδρυτής του χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, έχτισε μία αυτοκρατορία κρυπτονομισμάτων και την επέκτεινε, στη διάρκεια κατάρρευσης της αγοράς, το περασμένο καλοκαίρι.

Πριν λίγες μέρες, ο Μπάνκμαν-Φριντ σε τηλεδιάσκεψη με επενδυτές της εταιρίας του, τους ενημέρωσε ότι το χρηματιστήριο FTX έχει έλλειμμα περίπου 8 δισ. δολάρια. Τους ζήτησε 4 δισ. δολάρια για να αποφύγει την χρεοκοπία, δίχως τελικά να τα καταφέρει.

Προβλέψεις για «τσουνάμι» χρεοκοπίας

Χτες, ο ανταγωνιστής του Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, Τσανγκπενγκ Ζιάο που είναι διευθύνων σύμβουλος του ανταγωνιστικού ανταλλακτηρίου Binance που είναι το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως προειδοποίησε για ένα πιθανό «τσουνάμι» χρεοκοπίας ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων μετά την εξέλιξη του FTX.

Οι εξελίξεις αυτές διαδραματίζονται στο φόντο των διαδοχικών προβλέψεων από κορυφαίους χρηματοτοπιστωτικούς οργανισμούς (π.χ. ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, κ.α.) για μία νέα διεθνή οικονομική ύφεση, ενδεχομένως χειρότερη και από εκείνη του 2008-2009.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα