ΑΘΗΝΑ
20:19
|
27.04.2024
Ο επικεφαλής της εμπορικής αποστολής του Πακιστάν στη Ρωσία δήλωσε ότι έχει στείλει επίσημη επιστολή στο ρωσικό υπουργείο Οικονομικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πακιστανική εμπορική αποστολή στη Ρωσία ζήτησε από το ρωσικό υπουργείο Εμπορίου να εισαγάγει μια συμφωνία ανταλλαγής νομισμάτων για την ενίσχυση των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής, Μοχάμεντ Σαουκάτ Χαγιάτ.

«Έχω ξεκινήσει μια πρόταση για την υπογραφή ενός συμφώνου για την ανταλλαγή νομισμάτων και έστειλα επίσημη επιστολή στο αντίστοιχο υπουργείο. Τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ρωσίας. Περιμένουμε απάντηση. Μπορεί να είναι οποιοσδήποτε μηχανισμός – συναλλαγές σε ρούβλια ή εμπόριο ανταλλαγής», ανέφερε.

Η Ρωσία και οι εμπορικοί εταίροι της επεκτείνουν το μερίδιο των εθνικών νομισμάτων στους αμοιβαίους διακανονισμούς σε μια προσπάθεια να απομακρυνθούν από το αμερικάνικο δολάριο και το ευρώ. Τα τελευταία χρόνια, η Μόσχα ακολουθεί σταθερά μια πολιτική απο-δολαριοποίησης του εξωτερικού εμπορίου και διαπραγματεύεται τη μετάβαση σε τοπικά νομίσματα για διακανονισμούς με την Ινδία, την Κίνα, το Ιράν και την Τουρκία.

Τον Οκτώβριο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι απειλείται η κυριαρχία του δολαρίου ως παγκόσμιου νομίσματος για το εμπόριο και προέβλεψε ότι οι διακανονισμοί σε εθνικά νομίσματα θα αποκτήσουν δυναμική και σταδιακά θα κυριαρχήσουν σε όλο τον κόσμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα