ΑΘΗΝΑ
12:46
|
27.04.2024
Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 13 κρούσματα μεταξύ 30 εργαζομένων σε εργοστάσιο επεξεργασίας φρούτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανησυχία στον νομό Πέλλας μετά τον εντοπισμό διψήφιου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού σε εργοστάσιο στα Γιαννιτσά.  Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 13 κρούσματα μεταξύ 30 εργαζομένων σε εργοστάσιο επεξεργασίας και κονσερβοποίησης φρούτων με έδρα τα Γιαννιτσά. Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο αριθμός των κρουσμάτων ενδέχεται να φτάνει τα 40.

Πρόκειται για εργαζόμενους που μετακινούνται  καθημερινά προς και από τα Γιαννιτσά από τη Γουμένισσα του Κιλκίς. Όλοι τους είναι Ρομά. 

Οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ενώ ακολουθείται η διαδικασία ιχνηλάτησης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ορίζει ο Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).  Εκτός από τους εργαζόμενους ηχνηλατούνται οι συγγενείς τοους και όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή με τα άτομα που διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοϊό. 

Στην εν λόγω κονσερβοποιία απασχολούνται περίπου 700 εργαζόμενοι από την Πιερία, την Ημαθία, το Κιλκίς και τη Θεσσαλονίκη. Στο επίκεντρο των ελέγχων βρίσκονται η Γουμένισσα, τα Γιαννιτσά και η Κατερίνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα