ΑΘΗΝΑ
22:20
|
27.04.2024
Ελβετική εταιρία σε θέματα κυβερνοασφάλειας προειδοποίησε πως η εφαρμογή είναι τελικά εργαλείο που καταγράφει συνομιλίες και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ενδεχόμενο να είναι τελικά εργαλείο κατασκοπείας η εφαρμογή για έξυπνα κινητά που κυκλοφόρησαν οι αιγυπτιακές αρχές με αφορμή τη σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Σαρμ ελ Σέικχ  ανέδειξε σήμερα ο επικεφαλής της ελβετικής εταιρίας κυβερνοασφάλειας, UBCOM, Φραντς Ιμπέρτ-Βίερ, εκτιμώντας πως στην ουσία καταγράφει σημαντικά προσωπικά δεδομένα.

«Είναι ένα εργαλείο κατασκοπείας» ανέφερε ο Ιμπέρτ-Βίερ θεωρώντας πως η αιγυπτιακή κυβέρνηση «άδραξε την ευκαιρία» που της έδωσε η διεθνής σύνοδος του ΟΗΕ προκειμένου να συλλέξει και να επικαιροποιήσει «όλα αυτά τα δεδομένα από όλους αυτούς τους ανθρώπους δωρεάν, χωρίς καμία προσπάθεια, μέσα σε δύο εβδομάδες».

Η εφαρμογή παραθέτει χρονοδιαγράμματα στις συνομιλίες για το κλίμα και φέρει προφίλ ομιλητών. Ζητά επίσης το όνομα του χρήστη, το email, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, την εθνικότητα και τον αριθμό διαβατηρίου του χρήστη και απαιτεί να είναι ενεργοποιημένη η παρακολούθηση τοποθεσίας.

Η εφαρμογή έχει περισσότερες από 10.000 λήψεις στο Google Playstore, αριθμός που ισοδυναμεί με σχεδόν έναν για κάθε τρεις εγγεγραμμένους στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας.

Ειδικοί στον κυβερνοχώρο υποστηρίζουν ότι η εφαρμογή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ακρόαση συνομιλιών, την ανάγνωση ιδιωτικών email και την παρακολούθηση κειμένων. Δηλαδή, το είδος της παρακολούθησης που λένε ότι αντιμετωπίζουν συχνά πολλοί Αιγύπτιοι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα