ΑΘΗΝΑ
04:48
|
19.05.2024
Εκτιμάται ότι η επίθεση αποτελεί απάντηση του Ισλαμικού Κράτους στον βομβαρδισμό θέσεων και νηοπομπών του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίθεση με ρουκέτες δέχτηκε, το βράδυ της Πέμπτης, μια βάση του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, που πολεμά την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζουρ της Συρίας.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) επιβεβαίωσε ότι η επίθεση σημειώθηκε στο λεγόμενο «Πράσινο Χωριό», το οποίο είναι η μεγαλύτερη διεθνής βάση στρατευμάτων στη Συρία.

«Η επίθεση δεν οδήγησε σε τραυματισμούς ή ζημιές στη βάση ή στην ιδιοκτησία του συνασπισμού. Οι δυνάμεις των ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία ερευνούν το συμβάν», ανέφερε η CENTCOM.

Η βάση βρίσκεται μέσα στο κοίτασμα φυσικού αερίου Αλ Ομάρ, το οποίο ελέγχεται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FSD), μια συμμαχία υπό την ηγεσία Κούρδων, που υποστηρίζεται από την Ουάσιγκτον.

Ο Ραμί Αμπντεραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είπε ότι οι βλήματα εκτοξεύτηκαν από το Αλ Μαγιαντίν, μια περιοχή που έχει ισχυρή παρουσία πολιτοφυλακών.

Πιστεύει ότι η επίθεση ήταν απάντηση σε βομβαρδισμό της περασμένης εβδομάδας εναντίον θέσεων και νηοπομπών που ανήκαν σε πολιτοφυλακές του Ισλαμικού Κράτους που δρουν στην επαρχία αυτή.

Προς το παρόν, ο ποταμός Ευφράτης χωρίζει σε γενικές γραμμές την περιοχή Ντέιρ αλ Ζουρ σε μια περιοχή που ελέγχεται από στρατεύματα πιστά στον Σύριο πρόεδρο, Μπασάρ αλ-Άσαντ και σε μια περιοχή που ελέγχεται από διεθνή στρατεύματα και κουρδικές δυνάμεις.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα