ΑΘΗΝΑ
20:28
|
28.04.2024
Τα γερμανικά αυτοκινούμενα οβιδοβόλα των Ουκρανικών δυνάμεων αντιμετωπίζουν σοβαρά επιχειρησιακά προβλήματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα συστήματα αεράμυνας IRIS-T που προμηθεύουν οι Γερμανοί έχουν πρόσφατα κερδίσει σημαντικές διακρίσεις για την αποτελεσματική τους απόδοση στην Ουκρανία. Ωστόσο, φαίνεται ότι τα γερμανικά αυτοκινούμενα οβιδοβόλα αντιμετωπίζουν σοβαρά επιχειρησιακά προβλήματα.

Στις 18 Νοεμβρίου, η γερμανική εφημερίδα Der Spiegel ανέφερε ότι τα αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Panzerhaubitze 2000 χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό στο πεδίο της μάχης, αλλά τα ουκρανικά στρατεύματα δυσκολεύονται να συντηρήσουν και να επισκευάσουν τα όπλα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

Σύμφωνα με το Eurasian Times, η έκθεση ανέφερε ότι τα 14 συστήματα PzH 2000 που μετέφερε η Γερμανία στην Ουκρανία αντιμετωπίζουν «απροσδόκητα προβλήματα», καθώς τα λάθη στις προμήθειες οδήγησαν σε έλλειψη ανταλλακτικών, θέτοντας σε κίνδυνο τη μαχητική αποτελεσματικότητα των όπλων.

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας πιστεύεται ότι αμέλησε να παραγγείλει αρκετά ανταλλακτικά για να διατηρήσει την συντήρηση των οβιδοβόλων στην ώρα τους.

Σύμφωνα με το Spiegel, τα περισσότερα οβιδοβόλα χρειάζονται πλέον επισκευές λόγω της συχνής χρήσης τους. Τα πληρώματα του ουκρανικού πυροβολικού εκτοξεύουν έως και 300 οβίδες την ημέρα από κάθε πυροβόλο, γεγονός που οδηγεί σε σημαντική ζημιά στο οπλικό σύστημα.

Η έλλειψη ανταλλακτικών δεν είναι απροσδόκητη. Η έκθεση σημείωσε ότι το τμήμα προμηθειών της Bundeswehr έχει συμβουλεύσει συχνά το γερμανικό υπουργείο Άμυνας να παραγγέλνει σημαντικές αποστολές εξαρτημάτων πυραυλικού πυροβολικού τύπου οβιδοβόλου και MARS II, επειδή απαιτείται χρόνος για την παράδοσή τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Η ByteDance δεν υποχωρεί στις πιέσεις των ΗΠΑ για πώληση του TikTok

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα